Colegiul „Zinca Golescu” – finanțare de 200.000 de euro în cadrul unui proiect pentru școli-pilot

de | 02.11.2024 19:56 | Din ediția tipărită, Administrație, Pitești

Ministerul Educației a publicat săptămâna trecută lista finală cu proiectele admise pentru finanțare prin PNRR în cadrul apelului „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot”. 51 de proiecte pentru școli-pilot au fost aprobate pentru finanțare, iar 46 sunt pe lista de rezervă, adică vor fi finanțate în limita bugetului disponibil.

Printre proiectele admise pentru finanțare se numără și două unități de învățământ din Argeș, Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu” din Pitești, cu proiectul „Eficientizarea și modernizarea procesului didactic și a managementului în cadrul Colegiului Național Liceal Zinca Golescu” și Colegiul „Dinicu Golescu” din Câmpulung, cu proiectul „EduHub: Construim prin creativitate digitală”. În cadrul proiectului, „Zinca Golescu” va primi o finanțare de 200.000 de euro, obținând finanțarea cu un scor de 92 de puncte la calitatea proiectului, care va avea o durată de implementare de doi ani.

Mai exact, proiectul presupune formare profesională, condiție obligatorie în cadrul acestuia, grupe de excelență, cu plata profesorilor care susțin pregătirea, desfășurarea opționalelor pe grupe, tot cu plata profesorilor, dotări pentru cercurile și cluburile din liceu (robotică, cercul de astro-fizică, cenaclul literar, teatru) dotări pentru diverse amenajări destinate copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale (rampe), fonduri pentru un sistem de sonorizare pentru dotarea sălii de festivități.

Alte cinci unități de învățământ din Argeș au depus proiecte pentru a primi finanțare

Pe lista de rezervă a unităților de învățământ din Argeș se află Colegiul Ecologic „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu”, iar respinse au fost proiectele de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima”, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, „Școala Gimnazială „Nae Ghica” și Școala Gimnazială „Matei Basarab”.

„Am lucrat la proiect în timpul verii. L-am depus la Minister și am trecut prin toate etapele și prima oară a fost verificată eligibilitatea proiectelor. Au fost depuse 129 de proiecte, în faza de eligibilitate au fost admise toate sau aproape toate. A doua etapă a fost esențială și a ținut de calitatea proiectului. A apărut lista finală și am avut bucuria să avem un punctaj foarte mare, 92 de puncte la calitatea proiectului. Acum urmează să îl derulăm și o să vedem ce ne anunță Unitatea de Proiecte, respectiv Ministerul, despre ce avem de făcut în continuare. Vom respecta etapele de implementare, proiectul având o etapă de derulare de 2 ani.”, a declarat pentru publicația „Ancheta” Silvia Marinescu, directorul Colegiului Național Liceal „Zinca Golescu”.

Școlile-pilot au fost activate prin legislația precedentă,  în anul școlar 2020-2021, când guvernul de la acea vreme a aprobat o hotărâre de operaționalizare a acestor pilotări, plus două ordine de ministru cu metodologia de pilotare. La nivel național, pentru anul școlar 2023-2024, sunt 14 unități de învățământ de stat și particulare care au dobândit statut de școli-pilot cu întârziere, la 56 de zile de la termenul-limită stabilit tot de Ministerul Educației, comunicat și afișat public. Șase școli-pilot au fost înscrise în anul 2021-2022 și 28 de școli-pilot în anul 2022-2023.

Material realizat de Berta Dima.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Descoperă adevărata muzică lăutărească. Invitați de renume la Festivalul ZAVAIDOC!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Zavaidoc