Comisar de poliție prins în flagrant în timp ce lua mită

de | 02.09.2024 17:45 | Eveniment, Importante, Național

Un comisar de poliție din cadrul IPJ Vâlcea a fost reținut de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești pentru 24 de ore, pe 1 septembrie 2024, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.

Acesta este acuzat că a primit 2.000 de euro de la un reprezentant al unei firme din domeniul hotelier și alimentar pentru a nu aplica măsurile legale necesare în urma unui control.

Potrivit DNA, Anghel Constantin Casian a cerut banii direct, dar și prin intermediul unei alte persoane. În data de 31 august 2024, a fost prins în flagrant în timp ce primea suma respectivă.

Acțiunea ilegală a comisarului a fost surprinsă într-un restaurant din Vâlcea, în plină zi.

În calitate de ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, inculpatul ANGHEL CONSTANTIN CASIAN ar fi pretins în mod direct, dar și prin intermediul unei alte persoane, suma de 2.000 euro de la reprezentantul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul hotelier și alimentar, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în sensul neaplicării măsurilor legale ce se impuneau în urma efectuării unui control.
În contextul menționat mai sus, la data de 31 august 2024, inculpatul ar fi primit suma de 2.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”, transmit reprezentanții DNA

Bărbatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Argeș, iar instanța a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au anunțat că polițistul a fost suspendat din activitate, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

Sursă foto: Captură video Antena 3 CNN

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean de 33 de ani, prins transportând lemne fără documente

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DNA | Pitești | Vâlcea

Ultimele articole