Comisia Europeană impune temperatura de 19 grade în instituții, la iarnă! Prețul crizei gazelor.

de | 14.07.2022 22:07 | Administrație, După locație, După subiect, Național, Știri

Comisia Europeană impune o temperatură de maxim 19 grade Celsius, iarna, în instituțiile publice din toate statele membre. De asemenea, pentru sistemele de climatizare se va impune o temperatură de 25 de grade.

Aceste măsuri apar într-un proiect de text consultat de AFP, care are scopul de a reduce consumul de gaze de pe continent.

Astfel, Comisia Europeană va supune aprobării aceste măsuri, pentru a putea face față scăderii livrărilor de gaze din Rusia.

Acţionând acum am putea reduce impactul unei opriri bruşte a livrărilor cu o treime”, se arată în documentul Comisiei Europene.

Conform estimărilor, cantitatea 11 miliarde de metri cubi de gaze naturale ar putea fi economisită prin reducerea încălzirii sau a funcţionării instalaţiilor de climatizare din clădirile publice. De asemenea, între 4 și 10 miliarde de metri cubi de gaze ar putea fi economisiți prin reducerea gazelor în producția de electricitate, iar între 10 și 11 miliarde pe partea cererii în sectorul industrial.

Importante economii pot fi realizate prin introducerea de surse de căldură alternativă pentru încălzirea urbană, a pompelor de căldură pentru persoanele particulare”, a adăugat Comisia Europeană.

Mai mult, vor fi făcute campanii de comunicare pentru a convinge cetățenii din Europa să coboare termostatul cu un grad la iarnă în casele lor.

Foto Daibau.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se schimbă legea recrutării în armată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Comisia Europeană | Rusia

Ultimele articole