Concurență pentru prim-procurorul Laurenţiu Palaghiea! Un tânăr magistrat de 34 de ani vrea șefia Parchetului Argeș

de | 12.09.2024 10:29 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

S-au terminat înscrierile la concursul pentru ocuparea a 156 de funcţii de conducere vacante sau care urmează a fi vacantate în perioada următoare în cadrul parchetelor din întreaga ţară. CSM a pus pe listă şi cinci posturi disponibile în Argeş, însă doar pentru două dintre acestea există doritori.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea este pe cale să încheie primul său mandat de prim-procuror şi, cum era de aşteptat, s-a înscris la concurs pentru încă trei ani în aceeaşi funcţie. Nu este însă singurul candidat, pentru că şeful Parchetului Argeş are concurenţă din partea unui tânăr magistrat de doar 34 de ani care profesează în prezent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Cel de-a doilea concurent la funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş este Valeriu-Marcel Iordache. Originar din judeţul nostru, unde deţine mai multe proprietăţi în zona Costeşti, acesta este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii,  devenind procuror în ianuarie 2017, când a fost numit prin decret prezidenţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ploieşti. Ulterior s-a transferat în Capitală mai întâi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 şi, din mai 2023, la cel de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Deşi are doar 7 ani experienţă, Valeriu-Marcel Iordache s-a înscris la concurs şi vizează postul ocupat în prezent de Laurenţiu Palaghiea.

Un singur candidat la Parchetul Piteşti, niciun procuror interesat de celelalte funcţii vacante

Pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti s-a înscris actuala şefă, Daniela Felicia Ciocârlan, care ocupă această funcţie prin delegare. În schimb, nu există niciun candidat pentru şefia parchetelor din Câmpulung, Curtea de Argeş şi Topoloveni, de asemenea ocupate de prim-procurori delegaţi în aceste funcţii pe perioadă determinată.

Prima probă pentru candidaţii admişi la concurs are loc pe  21 septembrie, când este programată testarea psihologică scrisă, după care între 23 şi 29 septembrie au loc interviurile pentru evaluarea psihologică a candidaţilor, între 10 şi 20 octombrie – susţinerea proiectelor manageriale, iar pe 9 noiembrie testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane. Rezultatele finale se vor afişa spre finalul lunii noiembrie.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cel mai mare festival național de științe revine la Piteşti

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole