Controale de amploare pe litoral: Au fost date amenzi de peste un milion de lei

de | 20.08.2024 19:50 | Economic, Național

Pentru turiștii din stațiunile de la malul mării, tentațiile culinare sunt la tot pasul. Pentru a evita evenimentele nedorite, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2024, au continuat seria controalelor la unitățile de alimentație publică, anunță Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)

Potrivit ANSVSA, în perioada 22 iulie – 18 august 2024, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2024, au desfășurat o serie de controale extinse în unitățile de alimentație publică de pe litoral, de la Vadu până la Vama Veche.

În această perioadă, au fost inspectate 851 de locații, inclusiv restaurante, pizzerii, cantine, cofetării, magazine alimentare și unități de tip bar sau beach-bar. Printre verificările intensificate, în special în perioada minivacanței de Sfânta Maria, au fost incluse 125 de inspecții suplimentare pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.

Controalele au relevat multiple neconformități, printre care manipularea necorespunzătoare a alimentelor, comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, și ambalarea necorespunzătoare a produselor..

În urma acestor controale s-au constatat neconformități cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nemenținerea 48 de ore a probelor de preparate culinare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție”, transmite ANSVSA

Ca urmare, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.033.200 lei, s-au emis 7 ordonanțe de suspendare temporară a activității și 11 ordonanțe de interzicere a activității. De asemenea, au fost confiscate și distruse 290,9 kg de produse alimentare.

În plus, pe 14 august 2024, a avut loc o acțiune comună în Portul Constanța, unde a fost identificată o ambarcațiune care transporta ilegal 950 kg de moluște bivalve vii, fără documente de proveniență corespunzătoare. Moluștele au fost restituite habitatului natural sub supravegherea autorităților.

Sursă foto: ANSVSA

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Rucăr.Transporta mai multe lemne decât avea trecute în acte

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANSVSA | Constanța | Vama Veche

Ultimele articole