Controale pe autostrăzi: Peste 1.800 de sancţiuni contravenţionale aplicate

de | 25.09.2024 22:34 | Național, Eveniment

În perioada 16 – 22 septembrie 2024, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 1.829 de sancțiuni contravenționale, transmite Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Dintre acestea, 671 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 170 celor care nu foloseau centura de siguranță.

De asemenea, oamenii legii au dat 29 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 23 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 252 pentru nerespectarea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Alte 6 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 9 pentru staționarea pe banda de urgență și 6 pentru depășire neregulamentară.

Pe lângă amenzile aplicate, polițiștii au reținut  79 de permise de conducere, dintre care 45 pentru viteză și au retras 87 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 12 infracțiuni.

Foto descriptiv  Stirile ProTV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Șoferi inconștienți! Au traversat calea ferată deși bariera era coborâtă

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole