Controale efectuate de Apă Canal 2000 SA! Branșamente de apă ilegale identificate la Oarja

de | 04.07.2024 09:45 | Județean, Administrație, Eveniment

Controale de amploare efectuate de Apă Canal 2000 SA în comuna Oarja:

controale apa canal arges

În contextul perioadei de secetă pe care o traversăm și urmare a numeroaselor sesizări și reclamații privind lipsa de apă și lipsa de presiune în comuna Oarja, Serviciul Control din cadrul APĂ CANAL 2000 SA desfășoară în această perioadă acțiuni de verificare în toată comuna pentru identificarea neregulilor care conduc la epuizarea într-un timp scurt a disponibilităților de apă.

4 - Controale efectuate de Apă Canal 2000 SA! Branșamente de apă ilegale identificate la Oarja

Dacă în urma cu câteva zile operatorul întâmpina greutăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă în zonă și mulți locuitori ai comunei nu aveau apă pentru consum menajer, după doar 3 zile de controale masive, situația s-a stabilizat, presiunea pe rețeaua de distribuție revenind în parametri normali de funcționare, transmit reprezentanții societății.

controale apa canal arges

Iată câteva situații neconforme identificate în primele 3 zile de control și fotografii efectuate în teren în zilele de 28 iunie, 1 şi 2 iulie:

  • 3 branșamente de apă ilegale, pe strada Oarja Nouă care alimentau imobile, lacuri, foraje proprii, apa fiind utilizată și pentru activități agricole, udarea livezilor şi a grădinilor de legume; în toate aceste situații s-a facturat un prejudiciu conform reglementărilor legale în vigoare, s-au desființat imediat lucrările clandestine de ocolire a contorului, toate costurile fiind suportate de proprietarul imobilului și au fost sesizate organele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt de apă din sistemul public de distribuție. Toți acești utilizatori dețineau pe lângă branșamentul contorizat, cu contract, la care consumul era nesemnificativ, încă un branșament clandestin din care folosea cantități mari de apă.
  • un agent economic cu profil de activitate “Acvacultură în ape dulci” fără contract încheiat cu operatorul, care administra un lac situat în strada Valea Găinii cu o suprafață de de circa 80.000 m2, cantitatea de apă înregistrată pe aparatul de măsură și nefacturată fiind de aproximativ 3000 mc.

Societatea Apa Canal 2000 SA aduce la cunoștință pe această cale atât utilizatorilor din comuna Oarja, cât și celor din alte localități  că, în conformitate cu prevederile contractului de furnizare și ale Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și canalizare, apa potabilă este furnizată în scop exclusiv menajer și nu în alte scopuri, deoarece nu există disponibilități suplimentare de apă față de necesarul pentru consum menajer al localității.

2 1 - Controale efectuate de Apă Canal 2000 SA! Branșamente de apă ilegale identificate la Oarja

Controalele în comuna Oarja vor continua masiv și în perioada următoare pe toate străzile, pentru stoparea consumului fraudulos de apă, și vor fi aplicate toate măsurile legale care se impun, mergând și până la debranșarea imediată, mai transmite societatea.

„Cât priveşte valoarea prejudiciului, societatea noastră se va constitui parte civilă în procesul penal până la recuperarea integrală a sumelor datorate.

Ne dorim, prin această acțiune, conștientizarea riscurilor la care se expun cei care uzează de astfel de practici și îi asigurăm de întreaga confidențialitate pe toți cei care au de sesizat conectări ilegale. În aceste sens, putem fi contactați la numărul unic de Call Center 0248 223 237 sau pe adresa de email contact@apa-canal2000.ro”

 

Foto:  Apă Canal 2000 SA

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

24 de elevi din Argeş primesc câte 200 de euro de la stat ca să-şi cumpere calculatoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000 | Oarja