Controale la trecerile de cale ferată din Argeș: amenzi și permise reținute

de | 10.10.2024 14:52 | Județean, Eveniment

Pe 9 octombrie, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au desfășurat o amplă acțiune pentru prevenirea incidentelor care afectează traficul rutier și feroviar. Acțiunile s-au desfășurat la trecerile la nivel cu calea ferată din Pitești, Costești, Topoloveni, Bradu și Băiculești, precum și în haltele și gările din aceste localități.

În urma controalelor, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.590 de lei. Polițiștii au reținut 2 permise de conducere, au retras 4 certificate de înmatriculare și au confiscat un set de plăcuțe de înmatriculare.

866c52ae b892 4047 af66 a31c15b15454 - Controale la trecerile de cale ferată din Argeș: amenzi și permise reținute

Cele mai multe sancțiuni (23) au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată, iar alte sancțiuni au vizat lipsa asigurării obligatorii auto și încălcarea normelor de conviețuire socială.

Polițiștii recomandă respectarea regulilor de traversare a căii ferate, atât pietonal, cât și cu vehicule, pentru a preveni incidentele și a crește siguranța călătorilor.

Traversarea pietonală să fie făcută prin locurile autorizate, persoanele să se asigure temeinic înainte de a traversa, și să nu se expună la riscuri inutile.

De asemenea, la traversarea cu autovehicule, să fie respectată semnificația marcajelor și indicatoarelor rutiere, cu oprirea în dreptul marcajului și asigurarea temeinică (la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere), respectiv să fie respectată semnificația marcajelor, indicatoarelor, a semnalizării acustice și luminoase și a barierelor sau semibarierelor (la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere sau semibariere), fără a încerca să traversați când barierele se află în curs de coborâre.”, recomandă IPJ Argeș

Foto/Video IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Final de carieră! Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea din tenisul profesionist

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Băiculești | Bradu | Pitești | Topoloveni