Copil de un an și cinci luni dus de urgență la spital, după ce a băut gaz lampant

de | 09.07.2024 09:07 | Eveniment, Național

Un copil de numai un an și cinci luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce ar fi băut accidental dintr-o sticlă ce conținea gaz lampant.

Potrivit antena3.ro, incidentul a avut loc duminică după-amiază, în Săveni. Micuțul se afla în apropierea unei sticle cu gaz lampant și a luat o înghițitură.

Cea care a observat incidentul care s-ar fi putut sfârși tragic a fost mama copilului, aceasta sunând imediat la 112.

În urma apelului, la fața locului s-a deplasat de urgență o ambulanță care a transportat copilul la Secția Săveni a Spitalului Județean. De acolo, micuțul a fost preluat de o ambulanţă SMURD cu medic şi dus de urgenţă la Botoşani.

Aici a fost consultat de mai mulţi medici, care au hotărât să îl interneze în secţia de terapie intesnivă pentru supraveghere.

Starea generală a copilului este bună, este conştient, este stabil, teoretic la momentul actual de când a fost adus de ambulanţă nu impune probleme deosebite.

Dar 24-48 de ore este nevoie să rămână sub supraveghere şi tratament simptomatic”, a declarat Cătălin Mihailiuc, medic la Spitalul de Pediatrie din Botoşani.

Sursă foto: btonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșul este și astăzi sub cod galben de caniculă și disconfort termic

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: