CORBI. Campanie pentru rezolvarea în regim de urgență a situației create de urși

de | 18.07.2023 16:30 | Știri, Administrație, Județean

  • În atenția cetățenilor comunei Corbi!

Primăria comunei Corbi a inițiat o adresă către MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR, anexată la prezenta postare, prin care solicită să se intervină de urgență și să se aprobe extragerea prin împușcare, a exemplarelor de urs brun care provocă pagube la gospodăriile populației din comuna Corbi, județul Argeș.

petitie ursi Corbi

Către Ministerul Mediului apelor și Pădurilor,

 

Vă facem cunoscut că pe raza comunei Corbi, județul Argeș au avut loc numeroase atacuri ale animalelor sălbatice din specia urs brun soldate cu rănirea și omorârea de animale domestice aflate în gospodăriile populației din intravilanul comunei Corbi cu precădere în satele Corbi și Jgheburi, precum și animalelor domestice aflate la pășunat în extravilanul localității proprietatea locuitorilor comunei, astfel au fost rănite și omorâte animale domestice conform tabelului anexat. De asemenea semnalăm faptul că pătrunderea urșilor în gospodăriile cetățenilor reprezintă un real pericol pentru integritatea corporală și viața locuitorilor comunei, mai cu seamă că în luna în curs atacurile au devenit din ce în ce mai frecvente, aproape în fiecare seară ursul pătrunde în câte o  gospodărie și rănește sau omoară animalele domestice.

 

În intravilanul localității, autoritățile publice locale cu sprijinul reprezentanților celorlalte instituții abilitate au efectuat demersurile legale și ca atare au intervenit ori de câte ori a fost necesară, în conformitate cu prevederile OUG nr. 81/2021 pentru alungarea exemplarelor de urs brun fiind hotărâtă inclusiv extragerea lor prin împușcare însă această decizie nu se poate realiza întrucât de fiecare data, ursul, până la sosirea echipei de intervenție părăsește locul atacului după ce în prealabil pagubele la gospodăriile cetățenilor au fost produse revenind următoarea seară la alte gospodărie.

 

Menționăm că începând cu luna martie 2023 și până în prezent, echipa de intervenție a întocmit un număr de patru rapoarte de intervenție pentru pagube produse în gospodăriile locuitorilor comunei Corbi care pe bună dreptatea au intrat în panică și solicită luarea de măsuri immediate.

 

Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm să interveniți de urgență și să aprobați extragerea prin împușcare inclusiv în extravilanul localității a exemplarelor de urs brun care provoacă pagube la gospodăriile populației din comuna Corbi, județul Argeș.”

Anca Baciu - CORBI. Campanie pentru rezolvarea în regim de urgență a situației create de urși

În vederea susținerii acestei campanii, cetățenii comunei, în special crescătorii de animale, sunt rugați să se înscrie în tabelul cu petiționari, tabel pe care il găsesc la sediul Primăriei Corbi, departamentul – Registratură.

Totodată, aceștia pot trimite acordul de a se înscrie în acest tabel, prin intermediul: Email – primariacorbi@yahoo.com; Fax 0248580005; Messenger : Primaria Corbi.

De asemenea vom mai anexa solicitarii un tabel separat si cu persoane din alte comune.

Pentru orice alte informatii vă stăm la dispoziție !” a transmis primarul Anca Baciu.

 

Foto: Facebook

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anca Baciu | Corbi | Ministerul Mediului | Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor

Ultimele articole