Cosmin Petrescu: Transfăgărășanul se deschide mâine cu aproape o lună mai devreme față de data stabilită?

de | 06.06.2024 15:46 | Curtea de Argeș, Politic

Eforturile depuse de candidatul PNL la primăria Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, de președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, de responsabilii cu infrastructura rutieră din PNL și cu largul sprijin al directorului general al CNAIR dau roade, anunță liberalii argeșeni. Transfăgărășanul se deschide mâine de la ora 07:00, cu o lună mai devreme față de cât era preconizat. Este o dorință veche a argeșenilor, a turiștilor, a antreprenorilor din HORECA care își doresc un Transfăgărășan deschis cât mai mult timp din an.

Un factor important a fost petiția online inițiată de președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu în urmă cu aproape doi ani. Petiția, semnată într-un timp scurt de câteva sute de antreprenori din HORECA, precum și de alte sute de persoane, a fost înmânată, de inițiatorul ei, directorului CNAIR Cristian Pistol în cadrul Conferinței “Ce facem cu Infrastructura și Transporturile Rutiere? “, organizată în 4 octombrie 2022, la Pitești, potrivit surseicitate.

“Până la inițiativa noastră Transfăgărășanul a fost deschis doar 4 luni din 12, cu pierderi majore pentru întreaga industrie HORECA. Faptul că am reușit să facem deschiderea sa mai debreme c o lună este un lucru extraordinar pentru că numărul turiștilor crește, iar antreprenorii din domeniu pot profita din plin de vremea frumoasă și de oaspeți”, a declarat Cosmin Petrescu.

Planul pentru deschiderea Transfăgărășanului face parte din proiectul privind crearea Organizaţiei de Management al Destinaţiei (O.M.D.) Orașul Regal și Transfăgărășan  pentru zona de Nord Vest – Curtea de Argeș. Candidatul PNL a inițiat anul acesta o petiție care este susținută de toți hotelierii și proprietarii de pensiuni, cabane și restaurante împreună cu proprietarii și administratorii societăților comerciale implicate direct sau indirect în dezvoltarea economică a zonei de nord vest a județului Argeș, pentru înființarea unei structuri de tip OMD pentru susținerea și promovarea turismului din zona.

De mâine, puteți putea circula inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă, în Sibiu și Piscul Negru, Argeș, între orele 07:00 – 21:00. În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță.

Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Național Liberal, filiala Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240015.

Sursă foto: PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.to:

De vorbă cu cetățenii. Iulian Călin: Și eu am jucat fotbal pe acest stadion, la Dacia Ștefănești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Argeș | Cristian Pistol | Dacia | HoReCa | Pitești | Sibiu | Transfăgărășan

Ultimele articole