Alocațiile pentru copii cresc de la 1 ianuarie 2024

de | 31.12.2023 14:30 | Economic, Național

Alocația copiilor va fi mai mare, începând cu noul an.  Aceasta va crește de la 1 ianuarie 2024, atât pentru micuții care au până în doi ani, cât și pentru cei de până la 18 ani. Câți bani vor primi copiii din România odată cu sosirea noului an?

În acest moment, alocația este de 631 de lei pentru un copil de până în doi ani sau cu handicap și 256 pentru cei de până la 18. Începând cu data de 1 ianuarie 2024, alocația copiilor va crește cu 87 de lei pentru cei care au mai puțin de doi ani sau pentru minorii cu handicap. Copiii care au până în 18 ani vor primi doar 35 de lei în plus.

Astfel, de la 1 ianuarie 2024, copiii cu vârsta de până la 2 ani și cei care sunt încadrați în grad de handicap vor primi o alocație în valoare de 719 lei/ lună. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, dar care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, vor primi 292 lei/ lună alocație.

Creșterile reprezintă indexarea cu rata inflației care în acest an a variat între 5 – 10%, relatează antena3.ro

Potrivit legii, titularul dreptului la alocația de stat este copilul, însă banii sunt încasați, de regulă, de unul dintre părinți.

Plata alocației poate fi făcută fie prin mandat poștal, fie prin transfer bancar.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O nouă zi grea pentru salvamontiști: 57 de oameni salvați de pe munte, dintre care 18 au ajuns la spital

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole