Creștere semnificativă a faptelor ilegale constatate la frontieră, în primele opt luni ale acestui an

de | 18.09.2024 18:39 | Național, Lifestyle

În urma intensificării misiunilor de supraveghere și control la frontiere, poliția de frontieră română a raportat o creștere a numărului de fapte ilegale în perioada ianuarie-august 2024. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, suma contravențiilor aplicate s-a dublat.

Potrivit Poliției de Frontieră Română, în primele opt luni ale anului, polițiștii de frontieră au constatat 26.791 de fapte ilegale, dintre care 11.732 au fost infracțiuni și 15.059 contravenții.

Cele mai frecvente încălcări au fost legate de trecerea ilegală a frontierei, falsificarea documentelor și încălcarea dreptului de proprietate intelectuală.

În intervalul menționat, polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de peste 293 milioane lei și au aplicat amenzi în valoare de peste 11.543.000 lei.

Totodată, 6.813 cetățeni străini au fost respinși la frontieră din cauza neîndeplinirii condițiilor legale de intrare în România, precum expirarea vizei sau depășirea termenului de ședere.

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

El este tânărul care și-a pus capăt zilelor astăzi la Vidraru

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Vidraru