Cristian Gentea: Am pierdut voturile pensionarilor, dar am făcut pentru copii!

de | 04.07.2024 10:59 | Pitești, Administrație

Construcția creșei din cartierul Găvana, în zona „Albina”, s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune investiții ale administrației locale din Pitești. Asta deși, după cum explică primarul Cristian Gentea, construcția a generat nemulțumire în rândul pensionarilor pentru că s-a îngustat zona de relaxare, însă unitatea a generat un interes deosebit în rândul familiilor tinere.

La nivelulș Piteștiului sunt în lucru 3 noi creşe care generează locuri noi pentru copilaşii care rămâneau pe dinafară. Mai precis este vorba de creşă nouă, cu 40 de locuri în Găvana, la complexul Albina. În septembrie, ar trebui să fie gata cele 40 de locuri pentru copii, într-o clădire nouă, modernă, adaptată nevoilor! A doua creşă nouă, cu 70 de locuri este cea din Exerciţiu, în curtea Colegiului ”Maria Teiuleanu”. Aceasta va avea 7 grupe, acoperind deficitul familiilor din zonele Negru Vodă, Centru, Exercițiu şi Banat. Încă o creşă nouă, cu 40 de locuri se face în Prundu, în zona Colegiului Tehnic ”Costin D. Nenițescu”, şi este concepută pentru 4 grupe. Proiectul ei a fost deja aprobat la finanțare, în cadrul PNRR, având o valoare de 2,38 milioane de euro.

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a explicat în cadrul unei emisiuni că au existat nemulțumiri din partea unor locuitori din Găvana, oameni în vârstă, cum că li s-a îngustat zona de relaxare. De altfel, aceste nemulțumiri au fost ”taxate” la votare.

”Construcția creșei din Găvana, de la ,,Albina” a fost una dintre cele mai bune investiții: 105 cereri pentru înscrierea copilașilor în sistem vin doar din acest cartier!

Anul acesta vom reuși să acoperim, prima dată în 20 de ani, toate solicitările! Da, și cu creșa din Găvana!

Că am pierdut voturile pensionarilor supărați că am îngustat locul de relaxare, este adevarat! Dar avem nevoi reale și pentru familiile tinere!”, a transmis Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: ”Pe lângă standardele tehnice, trebuie respectate și termenele de finalizare!”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Banat | Cristian Gentea | Exerciţiu | Găvana | Pitești | Prundu