Cristian Gentea: ”Podul peste pârâul Bascov de pe strada Depozitelor a fost finalizat”

de | 23.08.2024 11:28 | Administrație, Importante, Pitești

Veste bună pentru șoferi: podul peste pârâul Bascov de pe strada Depozitelor a fost finalizat și dat în folosință, cu 9 luni mai devreme. Acest anunț a fost făcut astăzi de primarul Cristian Gentea, chiar de la fața locului, unde a avut loc recepția lucrărilor.

Cu o deschidere de 40 de metri și o lungime totală de 56,80 de metri, podul este realizat din grinzi de beton prefabricat, având 2 benzi pentru circulația auto (7,8 metri pe sens) și trotuare. Conform standardului Eurocode (standard actual), durata sa de exploatare este de 100 de ani.

După ce în noiembrie anul trecut administrația locală din Pitești preda amplasamentul către PORR Construct S.R.L. pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare Pod pe strada Depozitelor peste Pârâul Bascov” din strada Depozitelor, iată că acum a fost finalizat.

Sursă foto: Facebook Criostian Gentea. Sursă foto: Facebook Criostian Gentea.

”Podul peste pârâul Bascov de pe strada Depozitelor a fost finalizat și l-am dat în folosință, cu 9 luni mai devreme decât era prevăzut în contractul de execuție!

La ora 09:51 a fost traversat de primul autoturism!

Extrem de serios, partenerul nostru PORR Construct a lucrat impecabil și iată că, nu în mai 2025, ci în 23 august 2024, avem recepția unui segment important al infrastructurii rutiere din zona de nord a Piteștiului!

Le transmit felicitările administrației municipale pentru exemplul dat constructorilor din România!

Podul este realizat din grinzi de beton prefabricat, are o lungime totală de 56,80 de metri, 2 benzi pentru circulația auto (7,8 metri pe sens) și trotuare.

Finanțarea este obținută de la Ministerul Dezvoltării prin Programul de Investiții „Anghel Saligny”! Mulțumiri secretarului de stat Vlad Ștefan Niculae, dar și deputatului Nicolae Georgescu pentru sprijin!

Durata de exploatare a podului, conform standardului Eurocode (standard actual), va fi de 100 de ani!”, a punctat primarul Cristian Gentea pe pagina der Facebook.

Vă reamintim că proiectul,”Reabilitare Pod pe strada Depozitelor peste Pârâul Bascov”, a fost finanțat de la bugetul de stat în cadrul Programului Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, conform contractului de finanțare nr. 955/17.02.2023, semnat între Municipiul Pitești și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Contractul are o valoare de 7.836.736,54 lei fără TVA.

Sursă foto: Facebook Criostian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un centru de încasare a taxelor din Pitești își reia activitatea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: