Cristian Gentea, promoter al mișcării

de | 31.05.2024 07:44 | Pitești, Politic

Pentru că intrăm în weekend, primarul Cristian Gentea invită piteștenii să descopere noul aspect al Promenadei Piteştiului. Această invitație vine în contextul în care aceasta zonă a fost amenajată.

Sursă foto:Facebook Cristian Gentea

Intrăm în weekend şi vă invit să descoperiţi noul aspect al Promenadei Piteştiului!

Mai ales că întreaga zonă Lunca Argeşului va fi extrem de ofertantă pentru acest sfârşit de săptămână dedicat celor mici.

Încercăm, din ce în ce mai vizibil, să asigurăm infrastructură pentru timp liber de calitate, care să unească pasiunile şi nevoile întregii familii.

Lucrările de amenajare a Promenadei Râului Argeș au asigurat o redesenare a acestei zone și valorificarea potențialului ei uriaș pentru relaxare și agrement.

Obiectivul central al frumosului proiect pe care l-am desfăşurat l-a constituit realizarea unui traseu de piste de biciclete, care să comunice cu zonele de interes de pe malul drept al râului Argeș: Parcul Lunca Argeșului, Parcul Ștrand, Parcul Prundu și zona Tudor Vladimirescu.

Realizarea unui circuit pietonal și de biciclete permite un mixt de activități sportive și de recreere, sporește atractivitatea Promenadei pentru piteștenii de toate vârstele, dar și pentru turiști și permite dezvoltarea unei zone de agrement unitare de-a lungul râului Argeș.

Modernizarea Promenadei a presupus lucrări de placare a zidului lateral cu piatră naturală, montarea parapetului pietonal, stâlpi de iluminat cu instalațiile aferente și amenjarea unor diferite elemente de mobilier urban.

În cifre, proiectul înseamnă:

  • 1944,00 m – piste pentru biciclete
  • 1221,00 m – alei pietonale
  • 1800,00 m – parapet pietonal

Conform indicilor rezultați în proiectul care include amenajare traseelor de-a lungul Promenadei, aceste investiții vor duce la o creștere cu 15% a numărului piteștenilor care utilizează biciclete penru agreement și mobilitate, dar și la o creștere semnificativă a numărului de cetățeni ce se vor simți încurajați în direcția unui stil de viață mai sănătos, cu mai multe plimbări în aer liber.

Gândim – în realizarea fiecărui proiect – atât rolul pe care acesta îl are în îmbunătățirea aspectului și confortului urban, cât și modul în care el poate contribui direct la creșterea opțiunilor pe care piteștenii le au pentru o viață mai sănătoasă și timp liber de calitate!”, a transmis Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

 Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, CMF 21240002. 

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dan Trandafir Stroe – portret de primar performant: ”Același om pentru voi!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cristian Gentea | Lunca Argeșului | Prundu | Tudor Vladimirescu

Ultimele articole