Cultura în bucate mici: Evenimente educative pentru toată familia

de | 03.11.2024 08:49 | Județean, Lifestyle

Consiliul Județean Argeș organizează o săptămână plină de evenimente culturale și educaționale, menite să aducă bucurie și cunoaștere atât copiilor, cât și adulților. Astfel, pentru perioada aceasta, instituțiile subordonate vor desfășura activități diverse, de la spectacole de teatru inspirate din folclorul românesc, până la ateliere interactive care promovează valorile Uniunii Europene. Aceste inițiative au ca scop nu doar promovarea artei, ci și educarea tinerelor generații prin metode creative și atractive.

DUMINICĂ – 03 NOIEMBRIE

Ora: 11.30 – FATA MOȘULUI ȘI FATA BABEI  – Universul creat de poveștile lui Ion Creangă și-a clădit trăinicia pe mesajele transmise. Pe de o parte copii savurează aventurile personajelor, iar pe de altă parte învață, în cel mai plăcut mod, lecții importante de viață. FATA MOȘULUI ȘI FATA BABEI este basmul care îi învață pe copii să facă diferența dintre bun și rău, dintre frumos și urât. Este o lecție despre generozitate, empatie și hărnicie. O poveste pentru cei mici predată, cu mare artă, de cei mari. Vă așteptăm cu drag! (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio „Liviu Ciulei”)

Ora: 19.00 – ZEUL MĂCELULUI – TEATRUL „SZIGLIGETI”, SZOLNOK, UNGARIA – ZEUL MĂCELULUI este o piesă de teatru de Yasmina Reza, care a fost publicată pentru prima dată în 2008 în limba franceză. Traducerea în limba maghiară este creditată lui Róbert Bognár. Zeul Măcelului este o comedie (neagră). Două cupluri de părinți încearcă, într-un mod civilizat, să rezolve o ceartă școlărească a copiilor în care unul dintre ei a fost lovit de către celălalt cu un băț în față într-un parc public. Dar se dovedește că ei nu sunt mai buni decât copiii lor. Cu toate acestea, pe măsură ce seara trece, părinții devin din ce în ce mai copilărești și întâlnirea se transformă în haos. Conversația lor îi dezvăluie pe micii burghezi, precum și ipocrizia adânc înrădăcinată în sistemul de relații al societății noastre. Este o comedie despre lipsa de onestitate, prejudecăți și resentimente. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).

LUNI – 04 NOIEMBRIE

Ora: 09.00 – DIVERSITATE EUROPEANĂ – Activitate de prezentare și exerciții interactive, referitoare la obiectivele turistice, cultura și gastronomia țărilor membre ale Uniunii Europene; participă elevi de la Școala Gimnazială Ion Pillat – clasa a III-a. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Tinerilor).

Ora: 10.00 – SIMBOLURILE UNIUNII EUROPENE – Activitate interactivă de prezentare a simbolurilor europene: drapel, imn, deviză, monedă; participă elevi de la Școala Gimnazială Ion Pillat. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala de Conferințe).

Ora: 10.00 – CURIOZITĂȚI DIN LUMEA ANIMALELOR – Activitate educativă, la care participă elevi de la Școala Gimnazială Ion Pillat. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Tinerilor).

MARȚI – 05 NOIEMBRIE

Ora: 09.00 – ȘCOALA ALTFEL: ÎN LUMEA LUI DINO  – Activitate educativă, la care participă elevi de la Școala Gimnazială Ion Pillat, clasa I. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Tinerilor).

Ora: 10.00 – CONSTRUIEȘTE EUROPA! – Seminar de informare și exerciții interactive despre obiectivele turistice, cultura și gastronomia țărilor membre ale Uniunii Europene; participă elevi de la Școala Gimnazială Ion Pillat. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala de Conferințe).

Ora: 11.00 – SĂ DESCOPERIM EUROPA! – Activitate interactivă, privitoare la structurile și la importanța Uniunii Europene; participă elevi de la Școala Gimnazială Ion Pillat. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala de Conferințe).

Ora: 11.00 – ȘCOALA ALTFEL: ÎN LUMEA LUI DINO  – Activitate educativă, la care participă elevi de la Școala Gimnazială Ion Pillat, clasa I. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Tinerilor).

Ora: 16.30 – BIBLIOCLUBUL CURIOȘILOR: SECRETE DESCIFRATE – Activitate educativă, la care participă elevi cu vârstele cuprinse între 8 – 11 ani. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Tinerilor).

Ora: 16.30 – ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ – Activități practice, desfășurate cu piese tip Lego, senzori sau motorașe, care au ca scop dezvoltarea gândirii logice, a creativității, a abilităților tehnice și a lucrului în echipă; publicul-țintă este reprezentat de copii cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, care învață să înțeleagă modul de funcționare a dispozitivelor și echipamentelor din jurul lor. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Multimedia).

MIERCURI – 06 NOIEMBRIE

Ora: 16.30 – ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ – Activități practice, desfășurate cu piese tip Lego, senzori sau motorașe, care au ca scop dezvoltarea gândirii logice, a creativității, a abilităților tehnice și a lucrului în echipă; publicul-țintă este reprezentat de copii cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, care învață să înțeleagă modul de funcționare a dispozitivelor și echipamentelor din jurul lor. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Multimedia).

JOI – 07 NOIEMBRIE

Ora: 10.00 – BIBLIOTECA ALTFEL. VIZITĂ – Prezentarea secțiilor Bibliotecii Județene Argeș; participă elevi de la Colegiul Național Ion C. Brătianu. (Biblioteca Județeană Argeș).

Ora: 15.00 – ATELIERE DE ROBOTICĂ CU LEGO PENTRU COPII – Ateliere de robotică, desfășurate în scopul atragerii copiilor către domeniile STEM. (Biblioteca Județeană Argeș -Sala de Conferințe).

VINERI – 08 NOIEMBRIE

Ora: 10.00 – ZÂMBETELE DIN VALIZĂ – Activitate educativă, la care participă copii de la GPP. Dumbrava Minunată. (Biblioteca Județeană Argeș – Sala Tinerilor).

Sursă foto: FB CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tradiție și inovație: O săptămână plină de artă în județul Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brătianu | elevi | Ion C. Brătianu | Ungaria

Ultimele articole