În perioada 21-24 noiembrie 2024, Consiliul Județean Argeș a participat cu succes la Târgul de Turism al României– ediția de toamnă, desfășurat la Romexpo, București. Aici, Argeșul a impresionat printr-o expunere diversificată a obiectivelor turistice, tradițiilor și bogăției culturale. Vizitatorii au avut ocazia să descopere frumusețile județului prin materiale de promovare, tururi virtuale și expoziții de artă populară. Momente artistice, produse locale delicioase și activități interactive au stârnit interesul atât al turiștilor români, cât și al celor străini. Prin implicarea instituțiilor de cultură și a partenerilor locali, standul Consiliului Județean Argeș a reușit să evidențieze atracțiile unice ale zonei și să invite publicul să descopere Argeșul
Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, Argeșul a fost în prim-planul expoziției de la Romexpo, vizitatorii fiind atrași de conceptul diversificat și interactiv de promovare a celor mai importante obiective și atracții turistice, a frumuseților naturale, a bogăției istorice și culturale a Argeșului, potrivit informării publicate de CJ Argeș pe pagina de FB.
Au fost distribuite numeroase materiale de promovare – pliante tematice, broșuri, flyere, hărţi turistice, reviste, stegulețe, semne de carte, brelocuri personalizate etc. Totodată, au fost oferite informații privind evenimentele cultural-artistice, opțiunile de cazare, facilități de petrecere a timpului liber şi activități de agrement. Turiștii au fost invitați să descopere Argeșul și să își planifice vizita și prin intermediul alternativelor digitale – aplicația de mobil Arges Ghid, site-ul și rețelele sociale administrate de Consiliul Județean Argeș.
Cetatea Poienari a fost în centrul expoziției de la Romexpo, prin macheta arhitecturală și turul virtual al cetății, care au oferit vizitatorilor posibilitatea de a explora în detaliu Cetatea lui Vlad Țepeș – Dracula, împrejurimile și cadrul natural spectaculos în care aceasta se află.
Tradițiile și meșteșugurile argeșene au fost promovate printr-o expoziție cu obiecte de artă populară, costume tradiționale, țesături și obiecte de ceramică unicat. Vizitatorii au avut ocazia să fie martori ai felului în care arta populară prinde viaţă prin dibăcia meşterilor, fiind invitați să asiste la demonstraţii de țesut, cusut și decorare a pieselor de port popular chiar de Tezaurele Umane Vii ale Argeșului – Viorica Olivotto și Marilena Iosifaru.
Artiștii Orchestrei “Doina Argeșului”, Ansamblul de dansuri populare “Doina Argeșului” și grupul de țiterași, coordonat de Constantin (Tică) Vasile – Tezaur Uman Viu, au cucerit vizitatorii prin momentele artistice de excepție, care au însuflețit expoziția de la Romexpo. În ultima zi a târgului, istoria a prins viață la standul Consiliului Județean Argeș, prin prezența inedită a războinicilor echipați cu armuri și a frumoaselor domnițe de la Asociația Historia Renascita.
Cele mai reprezentative produse locale s-au regăsit la standul Consiliului Județean Argeș, fiind oferite vizitatorilor spre degustare. Cașcavalul de Brăduleț, brânza de burduf de la Rucăr, produsele din carne de la Radic Star, covrigii cu ou de Lerești, țuica de Argeș, vinurile de Ștefănești, magiunul și produsele Sonimpex Topoloveni au fost apreciate de turiștii români și străini care au vizitat standul Consiliului Județean Argeș.
Globulețele din sticlă, suflate și pictate manual, realizate de ARGCOMS SCM – Fabrica lui Moș Crăciun de la Curtea de Argeș, au fost principala atracție a copiilor. În ultima zi a târgului, atât copiii, dar și adulții interesați, care au vizitat standul Consiliului Județean Argeș, au primit globulețe, în spiritul sărbătorilor de iarnă ce se apropie.
Consiliul Judetean Arges transmite mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în promovarea Argeșului la Târgul de Turism al României 2024, instituțiilor de cultură subordonate – Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, Muzeul Judetean Arges și Teatrul Alexandru Davila Pitesti, precum și partenerilor: Camera de Comerț Industrie și Agricultură Argeș, Grup Hotelier Posada, Valea cu Pești, Casa Lăzăroiu, MARCEA, Argcoms S.C.M., SONIMPEX Topoloveni, Radic Star, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură (INCDBH) Ștefănești, Asociația Montană Vidraru, Primăria Pitești, Centrul Cultural Pitești, Primăria Topoloveni, Primăria Curtea de Argeș, Primăria Mioveni, Primăria Lerești, Primăria Coșești, Primăria Brăduleț, Primăria Rucăr, Primăria Stolnici.
Sursă foto: CJ Arges.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Candidatul la preşedinţie Călin Georgescu – profesor la Universitatea din Piteşti