Cum arată Dacia Bigster, noul SUV produs la uzina de la Mioveni

de | 10.10.2024 10:23 | Județean, Economic, Importante

Dacia a lansat noul SUV de clasă C, Bigster, cel mai mare și scump model lansat vreodată de producătorul auto, anunță Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Fabricat la Mioveni, Bigster este cu 23 de centimetri mai lung decât Duster 3, măsurând 4.57 metri. Acesta vine cu un spațiu interior generos și dotări de ultimă generație, fiind destinat atât familiilor, cât și celor care călătoresc frecvent.

d3 - Cum arată Dacia Bigster, noul SUV produs la uzina de la Mioveni

Bigster se evidențiază printr-un design simplificat și robust, oferind opțiuni precum caroseria vopsită în două nuanțe, jante de 19 inchi și un interior generos.

Vopsea în 2 culori, cu plafon negru lucios - Dacia BigsterJante Rasan negre, de 19”, din aliaj ușor, cu finisaj diamantat - Dacia Bigster

Cu motorizări de până la 155 CP, tracțiune integrală, plafon panoramic și hayon electric, Bigster se poziționează ca un model de referință în gama Dacia.

Modelul vine echipat cu scaun pentru șofer reglabil electric, sistem audio Arkamys 3D cu șase difuzoare și banchetă spate fracționabilă 40/20/40, ce permite transportul obiectelor lungi, chiar și cu patru pasageri la bord.

Dacia Bigster Journey interior 4 1 - Cum arată Dacia Bigster, noul SUV produs la uzina de la Mioveni

Bigster oferă trei opțiuni de consolă centrală – joasă, intermediară sau înaltă – aceasta din urmă integrând un compartiment frigorific și un încărcător wireless. Toate variantele sunt echipate cu un ecran tactil de 10,1 inci, iar versiunile Essential și Expression beneficiază de sistemul multimedia Media Display cu patru difuzoare și conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto.

d2 - Cum arată Dacia Bigster, noul SUV produs la uzina de la Mioveni

Pentru pasionații de off-road, Dacia Bigster va include o motorizare 4X4, oferind versatilitate și capacități excelente în condiții de teren dificil.

Motorizări disponibile

Potrivit hotnews.ro, noul suv de clasă C va fi disponibil în următoarele variante:

Bigster HYBRID 155: Este primul model Dacia care beneficiază de noua motorizare HYBRID 155, combinând un motor pe benzină de 107 CP cu două motoare electrice și o baterie de 1,4 kWh. Cutia automată electrificată, fără ambreiaj, oferă o eficiență crescută și o experiență de condus fără întreruperi.

Bigster TCe 140: O motorizare mild hybrid cu un motor turbo de 1,2 litri și 140 CP, oferind o reducere de 10% a consumului de combustibil și a emisiilor de CO2, ideală pentru șoferii care caută o combinație între performanță și eficiență.

Bigster ECO-G 140: Acest model funcționează atât pe benzină, cât și pe GPL, fiind echipat cu un sistem mild hybrid care optimizează performanțele motorului în fazele de accelerație. Autonomia totală poate atinge 1.450 km, datorită rezervoarelor mari de combustibil.

Bigster TCe 130 4×4: Ideal pentru off-road, acest model oferă tracțiune integrală și un sistem mild hybrid, combinând puterea motorului turbo de 1,2 litri cu eficiența regenerării de energie prin frânare.

Dacia Bigster – nivele de echipare și echipamente de serie

Bigster Essential : jante de aliaj de 17’’, bare de pavilion fixe, Media Display cu ecran central de 10,1’’, tablou de bord digital de 7’’, aer condiționat manual, radar și cameră video de staționare spate, geamuri față și spate cu deschidere electrică…

Bigster Expression : idem Essential + sistem de aer condiționat automat cu două zone , frână de parcare electrică, senzori de ploaie, oglinzi retrovizoare cu rabatare automată, banchetă spate fracționabilă 40/20/40 cu funcția Easy Fold.

Bigster Extreme: idem Expression + jante aliaj de 18’’, bare de pavilion modulabile, ornamente exterioare și interioare de culoare Copper Brown, plafon panoramic cu trapă, card mâini libere, tapițerie lavabilă din TEP microcloud, covorașe de interior și de portbagaj din cauciuc, tablou de bord digital de 10,1’’, sistem Media Nav Live cu ecran central de 10,1’’ și navigație conectată, sistem audio Arkamys 3D cu 6 difuzoare, Downhill speed control.

Bigster Journey : idem Expression + jante aliaj de 18’’, caroserie în două nuanțe, hayon cu acționare electrică, card mâini libere, consolă centrală înaltă cu cotieră, scaun șofer cu reglaje electrice, tablou de bord digital de 10,1’’, sistem Media Nav Live cu ecran central de 10,1’’ și navigație conectată, sistem audio Arkamys 3D cu 6 difuzoare, încărcător cu inducție pentru smartphone, Adaptive Cruise Control.

Deși prețul exact nu a fost anunțat, se estimează că va porni de la 25.000 de euro, cu posibilitatea de a crește în funcție de dotările alese. Pe lângă Bigster, Dacia are în plan lansarea a încă două modele în 2025.

Foto: ACAROM/Dacia

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Dacia – cel mai valoros brand românesc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dacia | Mioveni