Piteșteanul care traversează Europa pe bicicletă pentru a sprijini educația STEAM ajunge miercuri în fața Primăriei

de | 16.09.2024 11:59 | Pitești, Importante, Lifestyle

Marți, 17 septembrie, la ora 15:00, în cortul special amenajat în Piața Primăriei, va avea loc prima întâlnire cu organizatorii și voluntarii ”Pitești Science Festival”. Iar miercuri, 18 septembrie, ciclistul din Pitești care traversează Europa pe bicicletă pentru a sprijini educația STEAM ajunge în fața Primăriei și va fi primit de edilul Cristian Gentea.

Sursă foto Primăria MUnicipiului Pitesti

Romanian Science Festival este o iniţiativă care s-a născut din dorinţa de a implica cercetătorii şi studenţii români din diaspora academică în sistemul de educaţie din România cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele ştiinţifice. Anul acesta, RSF se află la a cincea ediție, care este și cea mai amplă. În lunile septembrie și octombrie, RSF se va organiza în patru județe: Argeș (18-21 septembrie), Maramureș (18-22 septembrie), Iași (2-5 octombrie), Cluj (11-13 octombrie). Sute de experimente din domenii diverse – matematică, chimie, biologie, medicină, neuroștiință, fizică, chimie, inginerie, astronomie, sustenabilitate, geografie şi științele pământului, informatică & inteligență artificială, robotică, artă – vor aduce științele aproape de copii şi tineri.

Administrația locală din Pitești anunță că a treia ediție a Pitești Science Festival debutază cu un eveniment inedit: ”îl vom primi la ora 15:00 pe Emil Cențiu – promotor ”Romanian Science Festival”, care sosește de la Londra pe bicicletă!

Ciclistul roman a traversat Europa pe bicicletă, 2462 de kilometri, pentru a susține educația STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică) din România!”

Potrivit informării primite de la administrația locală în acest moment Emil Cențiu este pe Transfăgărășan, se apropie de Curtea de Argeș. Miercuri, la ora 15:00 va fi primit de primarul Piteștului în fața Primăriei, loc în care, în data de 21 septembrie se va desfășura ”Pitești Science Festival”!

O cursă de 17 zile prin 10 țări pe bicicletă

454059326 1010960227697972 5000465108602260753 n 1 - Piteșteanul care traversează Europa pe bicicletă pentru a sprijini educația STEAM ajunge miercuri în fața Primăriei

Emil Cențiu, un pasionat de educație STEAM și Software Developer în Londra, a pornit într-o aventură unică, traversând Europa pe bicicletă pentru a strânge fonduri în sprijinul Romanian Science Festival (RSF), primul și cel mai mare festival național de promovare a științelor în rândul elevilor.

Acesta și-a propus să parcurgă un traseu de 2462 de kilometri, trecând prin 10 țări: Regatul Unit, Franța, Olanda, Belgia, Germania, Republica Cehă, Austria, Slovacia, Ungaria și România. Plecarea este programată pe 30 august din Trafalgar Square, Londra, iar sosirea la Pitești este prevăzută pentru 17 septembrie, cu ocazia celei de-a cincea ediții a Romanian Science Festival. Emil este implicat în aceast proiect ca mentor încă de la prima ediție, când era student la Universitatea Bristol din Marea Britanie. Emil este susținut de o echipă de voluntari RSF care se ocupă de toate detaliile logistice, de la planificarea traseului și rezervarea cazărilor, până la asigurarea proviziilor necesare.

Foto descriptiv. Sursă foto: organizatori și Primăria Municipiului Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală anunțate la Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: