La Curtea de Argeș se construiește una dintre cele mai moderne stații de epurare din Argeș

de | 27.05.2024 11:00 | Curtea de Argeș, Administrație

O investiție precum stația de epurare care se construiește la noi în oraș poate nu pare importantă pentru cetățeni, deși ca valoare este una dintre cele mai mari de după 1990. Pentru mine este un proiect la care țin foarte mult, pentru că, în primul meu mandat, l-am găsit blocat, de birocrație și nu numai. M-am luptat să păstrăm finanțarea, carre era în pericol de a fi pierdută, și chiar am reușit să obțin mai mulți bani.

Stația de epurare este un obiectiv de bază într-o localitate. La noi, din cauza faptului că nu era funcțională vechea stație, societatea de apă canal plătea sume mari drept amenzi. Acum, lucrurile se schimbă. Stația de tratare cu treaptă mecanică, biologică și terțiară și instalație de primire vidanja, care se construiește în zona Valea Sasului, este aproape gata. Urmează să se facă probele, apoi îi dăm drumul”, spune primarul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu.

statia de epurare vizita secretar de stat

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Vlad Ștefan Nicolae, a vizitat noua stație de epurare.

Vă felicit, domnule primar, pentru ce ați realizat aici. Ministerul nostru vă va sprijini și pe mai departe în lucrurile bune pe care le faceți pentru cetățeni”, a spus secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Vlad Ștefan Nicolae, care l-a însoțit pe primarul Panțurescu la o vizită de lucru pe șantierul stației de epurare.

Contractul de proiectare şi execuție lucrări pentru stația de epurare a fost încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Curtea de Argeş şi Asocierea formată din SC Bugaru Trans SRL-lider de asociere, SC Total Pur Design SRL – asociat 1, SC Hidro Construcția Argeş SRL – asociat 2, Hydrostroy AD — asociat 3 şi Sc Intermak Inginerie SRL — asociat 4. Contractul include „Activitățile de proiectare; lucrări de demolare acolo unde este cazul; lucrări de construcție; furnizarea şi montarea utilajelor şi echipamentelor tehnologice; testare şi punere în funcțiune; monitorizarea funcționării SE; remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de Garanție; instruirea personalului Beneficiarului”.

Valoarea totală a contractului de lucrări cu TVA este de 27.774.766,75 lei. Suma totală a lucrărilor finanţată de la Bugetul de Stat este 27.668.856,75 lei cu TVA, iar finanţarea de la Bugetul Local este 105.910,00 lei cu TVA.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Curtea de Argeș se lucrează la reabilitarea a 6,4 kilometri de străzi

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole