Curtea de Apel Piteşti – cea mai eficientă instanță din ţară

de | 25.06.2024 07:30 | Pitești, Din ediția tipărită, Lifestyle

Săptămâna trecută, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat Raportul privind starea justiției în anul 2023, document care prezintă, printre altele, situaţia centralizată a eficienței activității instanţelor din România. Conform raportului, instanţa condusă de judecătoarea Emilia-Raluca Trandafir este cea mai eficientă curte de apel din ţară, alături de cea de la Suceava.

Raportat la activitatea de pe parcursul anului trecut, Curtea de Apel Piteşti a obţinut calificativul „foarte eficient” la toți cei cinci indicatori de eficienţă: „Rata de soluționare a dosarelor”, „Stocul de dosare mai vechi de 1 an / 1 an şi 6 luni”, „Ponderea dosarelor închise într-un an”, „Durata medie de soluționare” şi „Redactările peste termenul legal”. Performanţa este cu atât mai remarcabilă, cu cât Curtea de Apel Piteşti se află pe primul loc în topul instanţelor de acest nivel în ceea ce priveşte încărcătura pe schemă, cu 1.051 de cauze şi nu mai puţin de 1.212 cauze per judecător, şi pe locul al treilea între curţile de apel cu cel mai mare număr de cauze de soluţionat – 15.656 dosare.

Și Tribunalul Argeş apare în topul celor mai eficiente instanţe

Şi Tribunalul Argeş apare în topul celor mai eficiente astfel de instanţe din ţară, cu trei indicatori evaluaţi cu calificativul „foarte eficient” şi două calificative „eficient”, rezultat obţinut în pofida faptului că s-a numărat printre tribunalele cu un volum foarte de mare de activitate în anul 2023 – 21.401 cauze. În schimb, Tribunalul Comercial Argeş este încadrat la „eficient” şi nici nu e de mirare având în vedere volumul uriaş de dosare pe care l-au avut de soluţionat anul trecut magistraţii acestei instanţe, unde încărcătura pe judecător a fost de 1.279 de cauze.

În ceea ce priveşte judecătoriile, nicio astfel de instanţă din Argeș nu a primit calificativul „foarte eficient”, toate cele cinci judecătorii din judeţ fiind încadrate la gradul de eficienţă „eficient”.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Două procuroare din Argeş au trecut în echipa DIICOT

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole