Cutremur de 5,8 în estul Rusiei, la scurt timp după erupția vulcanului Şiveluci!

de | 11.04.2023 22:39 | Știri, Eveniment, Național

Un seism cu magnitudinea 5,8 a avut loc astăzi, marți, 11 aprilie, în largul peninsulei Kamceatka, din estul Rusia, la aproximativ 24 de ore după ce vulcanul Şiveluci a început să erupă, relatează Reuters.

Potrivit Digi24, oamenii de știință ruși informează că seismul este o replică a unui cutremur din 3 aprilie.

Vulcanul Şiveluci a erupt la scurt timp după miezul nopţii, iar şase ore mai târziu un nor de cenuşă s-a răspândit deasupra unei suprafeţe de 108.000 de kilometri pătraţi, conform filialei din Kamceatka a Serviciului de Geofizică al Academiei Ruse de Ştiinţe, scrie Agerpres.

Cenuşa a ajuns până la 20 de kilometri altitudine. Norul de cenuşă s-a deplasat în direcţie vestică şi a fost înregistrată o cădere puternică de cenuşă peste satele din apropiere”, a precizat Danila Chebrov, director al filialei din Kamceatka a Serviciului de Geofizică, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

 

Vulcanul se pregătea pentru asta de cel puţin un an… iar procesul continuă, deşi acum s-a mai calmat puţin”, a declarat Chebrov.

 

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetonline.ro

Șocant: Un bărbat a căzut de la etajul 1 al Spitalul Județean

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rusia