Fostul ministru Dan Matei Agathon a încetat din viață!

de | 20.07.2023 14:05 | Lifestyle, Național, Știri

  • A murit, la vârsta de 74 de ani!

Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon a decedat iar anunțul a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Acesta s-a născut la 17 septembrie 1949, la Bucureşti și a absolvit Facultatea de Finanţe-Contabilitate din cadrul A.S.E.

Înainte de 1989 a fost Director economic la Institutul de Cercetare şi Inginerie Tehnologică, Proiectare şi Producţie pentru Metale Neferoase -Bucureşti.

Aghaton

Foto: economie.hotnews.ro

Dan Matei Agathon a fost membru fondator al FSN, ajungând director în Guvernul României după anul 1989.

Din 1992 a ocupat funcția de ministru al Turismului, deținând acest post și în perioada 2000-2004.

În perioada 1992 – 2004  a fost deputat.

De precizat că numele lui a fost legat de controversatul și eșuatul proiect Dracula Park, pe care l-a inițiat alături de Adrian Năstase, șeful Guvernului de atunci.

Acesta a mai ocuoat și funcția de secretar general și purtător de cuvânt al Confederației Patronale din Industria României (CONPIROM).

În anul 2010, Dan Agathon a fost numit purtător de cuvânt al Alianței Confederațiilor Patronale din România (ACPR) iar în 2013, Agathon era președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS).

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dracula | Guvernul României