David Popovici la întoarcerea în România de la JO 2024: „Este nevoie de bani investiți în sport, bani investiți cu cap la noi în țară!”

de | 02.08.2024 19:20 | Lifestyle, Național

Marele nostru înotător David Popovici  s-a întors astăzi în țară cu medaliile obținute la Jocurile Olimpice de la Paris.

Amintim că sportivul a câștigat aurul olimpic în proba de 200 metri liber și medalia de bronz în finala probei de 100 metri liber.

David a fost întâmpinat la aeroport de câțiva reprezentanți de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Camelia Potec și de Roxana Ciuhulescu.

David Popovici

Foto: Antena3 CNN

În discursul său de astăzi înotătorul a mulțumit celor prezenți, a mulțumit tuturor românilor pentru susținere și a prezentat medaliile obținute spunând despre ele că sunt două bucăți de metal foarte grele pentru care unii muncesc o viață.

Mulțumesc că sunteți aici, că ne-ați acceptat. Eu am tendința să mă complic când vine vorba de dat declarații, când poate ar trebui să răspund întrebărilor mult mai scurt și la obiect, așa că de data asta o să fac un efort să spun ceea ce îmi doresc foarte mult să spun și asta este: Vă mulțumesc! Mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, fie lipiți de televizoare sau de toate ecranele. Le mulțumesc tuturor celor care au venit în tribună, celor care au crezut în mine, celor care m-au susținut și, cum spunea și antrenorul meu mai devreme, nu ai cum să o faci fără o echipă extraordinar de bună și dedicată.

 

 

Acestea fiind spuse, astea sunt medaliile. Sunt două bucăți de metal foarte grele, dar ele doar atât sunt. Pentru aceste două bucăți de metal foarte grele unii dintre noi muncim o viață. Și eu la rândul meu am muncit ani de zile. Unii reușesc abia după 10 ani, poate alții abia după o viață întreagă și alții niciodată. De aceea, este foarte important să îi susțineți în continuare pe toți cei care concurează la Jocuri și felicitări celor care au reușit să obțină încă niște medalii pentru noi, pentru țară”,a transmis David Popovici.

Totodată sportivul medaliat la JO 2024 a subliniat faptul că este mare nevoie să se investească în sport.

Despre condiții și bazine a vorbit antrenorul meu, am vorbit cred că destul de mult despre asta imediat după curse. Sunt niște interviuri  pe care poate mulți oameni din fruntea țării ar trebui să le asculte de mai multe ori. Și pe ale mele, dar și pe ale antrenorului meu, pentru că este nevoie de bani investiți în sport, bani investiți cu cap la noi în țară.

 

Mulțumesc! Hai România în continuare!”, a mai adăugat David Popovici la întoarcerea în România. 

Un alt mesaj adresat politicienilor a fost transmis de campionul român într-un interviu pentru TVR Sport : „Pentru România educată, sănătoasă trebuie să investim mai mult în sport”

Sper să fac o diferență oricât de greu ar fi în sportul românesc, pentru că e cel mai bun ambasador al țării, chiar dacă la noi merge un pic mai greu.

 

Trebuie să se facă presiuni, să se aducă la cunoștință tuturor oamenilor care se ocupă de așa ceva să ne punem pe treabă, că avem campioni olimpici din an în paște în ultima vreme.

 

Pentru România educată, sănătoasă trebuie să investim mai mult în sport. E mesaj pentru toți politicienii să vorbească despre asta, dar mesajul se blochează pe undeva”, a transmis David Popovici.

 

Foto: Antena3 CNN

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaoonline.ro:

(Video) Mini-tornade surpinse azi lângă un aeroport din țară

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AUR | David Popovici