De ce telefonul mobil este INTERZIS în benzinării

de | 18.01.2023 08:12 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Telefonul mobil este interzis în benzinării, însă foarte puțini oameni cunosc acest aspect, iar și mai puțini știu motivul pentru care este interzis.

Dacă în cazul fumatului în apropierea pompelor de carburant situația este clară, șoferii trebuie să știe de ce nu le este permis să vorbească la telefon în apropierea benzinăriilor.

Explicația este că folosirea dispozitivului în timp ce pui mâna pe pistolul de alimentare, poate duce la o descărcare electrostatică. Cei care utilizează telefonul în astfel de circumstanțe riscă să declanșeze producerea unor scântei și aprinderea vaporilor de benzină.

Prin urmare, benzinăriile își informează clienții că nu au voie să folosească dispozitivele în momentul în care alimentează autoturismele.

Reglementările internaționale din industrie interzic acest lucru, având în vedere că zona aflată pe o rază de 3 metri din apropierea pompelor este considerată cu risc de explozie.

Foto Gadget.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

DNSC avertizează! Îți poți pierde datele de autentificare Netflix!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole