TAS a decis: Gimnasta Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz iar Sabrina Voinea, locul 4 la JO 2024

de | 10.08.2024 19:37 | Importante, Lifestyle, Național

Vești bune! TAS a decis că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4.

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Federaţia Română de Gimnastică.

454780712 501844659122579 7821951113142674074 n - TAS a decis: Gimnasta Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz iar Sabrina Voinea, locul 4 la JO 2024

Iată mesajul integral transmis de Federație:

„Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.”
“Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:
FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:
1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.
2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.
3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.
4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.
5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse
FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:
1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

DECIZIA TRIBUNALULUI DE ARBITRAJ SPORTIV AICI!

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4.
Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a declarat avocatul Sabin Gherdan.”, este mesajul transmis în mediul online de Federația Română de Gimnastică.
Amintim faptul că România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie.
În finala de la sol gimnasta Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe locul 4 cu nota 13.700.
Ana Maria Barbosu

Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Pentru câteva clipe Ana Barbosu s-a aflat pe podium, pe locul 3 însă bucuria gimnastei noastre nu a ținut decât căteva clipe deoarece în urma unei contestații făcute de Jordan Chiles din SUA, gimnasta din America a trecut pe locul 3 și a urcat pe podium în locul româncei.
Imagini video cu momentul incredibil în care Ana Barbosu pierde medalia de la bronz în finala de la sol de la JO 2024 puteți viziona AICI.
Sabrina Voinea

Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

În cazul Sabrinei Maneca Voinea, aceasta a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, antrenorii au depus contestaţie, însă npta nu s-a modificat.
La întoarcerea în țară Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea anunța retragerea acesteia din gimnastică  după ce România a pierdut medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice 2024 din Paris, în urma unei constestații făcute de echipa din America.
România a făcut contestație iar în cursul zilei de sâmbătă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), care analizează contestația privind notele primite de gimnastele românce la Jocurile Olimpice de la Paris a fost audiată și Camelia Voinea. Au mai fost audiate de asemenea Donatella Sacchi, președinta comitetului tehnic feminin, cea care a făcut parte din comisia care a jurizat competiția la Jocurile Olimpice iar declarații a dat și antrenoarea sportivei din SUA, Jordan Chiles.
Foto colaj: Facebook și stiripesurse.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: