O delegație din Argeș, la reuniunile Biroului AIRF la Paris

de | 08.10.2024 13:15 | Județean, Lifestyle

În perioada 1-4 octombrie 2024, o delegație a Consiliului Județean Argeș condusă de vicepreședintele Adrian-Dumitru Bughiu a participat la reuniunile Biroului AIRF la Paris, la invitația președintelui Asociației Internaționale a Regiunilor Francofone, Laurent WAUQUIEZ. Pe agenda lucrărilor s-au adoptat programul activităților pentru anul 2024, execuția bugetară și bugetul inițial pentru 2025, precum și perspectivele pe cele patru comisii de specialitate, inclusiv Comisia Tineret, Educație, Cultură, care a lansat invitația pentru Festivalul Internațional de Folclor „Carpați”, ediția 2025.

Astfel, potrivit informării celor de la CJ Argeș, conform agendei lucrărilor, au fost adoptate programul de activități realizat pe anul 2024, execuția bugetară pe anul 2024 și bugetul inițial pentru anul 2025, dar și perspectivele principalelor activități pentru 2025, pe cele 4 comisii de specialitate: Comisia Afirmarea rolului Regiunilor; Comisia Francofonie economică; Comisia Mediu, Apă, Energie, Climat; Comisia Tineret, Educație, Cultură. În cadrul Comisiei Tineret, Educație, Cultură, a fost lansată, din partea Consiliului Județean Argeș, invitația de participare la Festivalul Internațional de Folclor “Carpați”, ediția 2025.

Ultima zi a vizitei a fost dedicată Salonului Francotech

La invitația Senatorului Stephane SAUTAREL, vicepreședinte al Comisiei de Finanțe, a fost organizată o vizită la Senatul francez, unde au avut loc și discuții cu Agenția Franceză de Dezvoltare privind perspectivele parteneriatului cu AIRF.

Următoarea zi a fost dedicată întâlnirilor cu conducerea Consiliului Regional Ile-de-France, cu doamna Președintă Valerie PECRESSE și cu doamna Anne- Louise MESADIEU, consilieră regională – delegat special pentru Cooperarea solidară și Francofonie. De asemenea, s-a participat la prima ediție a Întâlnirilor franciliene ale Francofoniei. Acest Forum a avut ca tematici încurajarea tinerilor de a se înscrie într-un spațiu francofon dinamic și atractiv, francofonia economică – o temă comună, diversitatea și rolul motor al culturii în spațiul francofon. Programul a continuat cu inaugurarea spațiului expozițional dedicat renovării patrimoniale a Vilei 49 din Hanoi – Vietnam.

Ultima zi a vizitei a fost dedicată Salonului Francotech, unde a avut loc deschiderea oficială în prezența președintelui francez Emanuel Macron, a premierului canadian Justin Trudeau, a numeroși șefi de stat și de guvern francofoni, urmată de conferințe tematice și vizite ale standurilor. În cadul Salonului Francotech, România a fost reprezentată de standul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București și de rectorul Mihnea Costoiu, alături de senatorul Sorin Cîmpeanu.

Sursă foto: FB CJ Argeș.

Citiți, de aseemnae, pe anchetaonline.ro:

Casa Națională de Pensii răspunde. Perioada studenției este considerată vechime în muncă?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | educație | Sorin Cîmpeanu