Depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor la platformele de colectare se sancționează

de | 05.08.2024 15:24 | Administrație, Pitești

Administrația locală anunță că în perioada 22 iulie  – 01 august, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului, din cadrul Serviciului Control – Poliția Locală Pitești, au efectuat multiple verificări în vederea respectării normelor legale privind modul de depozitare a deșeurilor menajere la platformele situate pe raza municipiului Pitești. Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare, în valoare totală de 8.700 lei.

Conform H.C.L. nr. 283/2021, depozitarea/aruncarea de către persoanele fizice sau juridice a deșeurilor menajere sau a resturilor vegetale la alte platforme de colectare decât cele prevăzute – containere de colectare selectivă pentru deșeuri reciclabile / platforme situate în localitatea de reședință – constituie contravenție, valoarea sancțiunii fiind cuprinsă între 1000 și 2000 de lei. Administrația locală anunță în informarea publicată pe pagina de Facebook că acțiunile vor continua și în perioada imediat următoare în vederea identificării și a sancționării celor care nu respectă legislația în vigoare privind menținerea curățeniei în jurul platformelor de gunoi.

Sursă foto: Facebook Primăria MUnicipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iată cum a fost prima seară de open-air cinema, în Parcul ”Lunca Argeșului”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Poliția Locală Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole