Deputatul Adrian Miuțescu: ”Doar prin educație putem asigura un viitor mai bun generațiilor tinere”

de | 05.10.2024 15:52 | Național, Politic

Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, într-un context în care provocările sistemului educațional din România devin tot mai evidente, deputatul Adrian Miuțescu subliniază necesitatea unei reforme profunde, care să ducă la o colaborare eficientă între toate părțile implicate în procesul educațional. De la elevi și părinți, la profesori și autorități, educația trebuie să devină o prioritate națională, iar recunoașterea și susținerea dedicării profesorilor constituie fundamentul pe care putem construi o societate mai educată, echitabilă și prosperă.

”Astăzi celebrăm Ziua Mondială a Educației, o zi desemnată de UNESCO pentru a onora semnarea, în 1966, a ”Recomandării UNESCO/OIM privind statutul profesorilor”. Educația are puterea de a transforma vieți și este piatra de temelie a misiunii UNESCO de a construi pacea, a eradica sărăcia și a susține dezvoltarea durabilă.

Din păcate, în România, inițiativa “România Educată” a rămas doar un slogan politic. Într-un sistem în care guvernul este marcat de scandaluri de plagiat și 24 de miniștri ai Educației s-au succedat în ultimele trei decenii, este esențial să regândim modul în care gestionăm învățământul. Ministerul Educației ar trebui să fie un liant între autoritățile statului, elevi, părinți și profesori, iar dacă aceste legături sunt slabe, performanța întregului sistem educațional suferă. Este vital să promovăm în funcții de conducere specialiști cu o carieră solidă în educație, pentru ca profesorii să fie susținuți în eforturile lor.

Mulțumesc tuturor profesorilor pentru dedicarea lor de zi cu zi. Doar prin educație putem asigura un viitor mai bun generațiilor tinere.

Urez tuturor celor implicați în formarea și educarea copiilor și nepoților noștri un sincer „La mulți ani!”, multă sănătate, satisfacții profesionale și puterea de a continua să inspire iubirea de cunoaștere, adevăr și frumos!”, a transmis deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei.

Sursă foto: FB Adrian Miuțescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

FSLI: ”Crește numărul pensionarilor la catedră”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | educație | elevi | Forța Dreptei