Deputatul Adrian Miuțescu: “E-TVA va duce în faliment mii de companii”

de | 01.07.2024 12:50 | Județean, Politic

Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, consideră că România are o problemă cu lichiditățile și că trăiește “pe datorie”. Deputatul a criticat, în cadrul emisiunii la care a participat, Guvernul PSD-PNL, care dorește să forțeze introducerea sistemului e -TVA, pentru a majora veniturile la bugetul statului.

“Din toamnă există promisiunea majorării pensiilor, de la 1 iulie a crescut salariul minim, iar toate astea înseamnă o reconfigurare a situației de plăți. Iar Guvernul s-a gândit, prin OUG 70/21 iunie 2024, să introducă e-TVA, care înseamnă plata TVA-ului la emiterea facturii.

Au încercat să dea vina pe ministrul Finanțelor, dar ordonanța a fost aprobată de Guvernul României, în ședința prezidată de prim-ministrul Ciolacu.

Iar asta ar însemna un dezastru pentru mediul economic din România, care ar putea duce în faliment multe companii. Inițial trebuia aplicată de la 1 august, iar măsura ar fi dus la închiderea a mii de companii, care nu ar fi putut face față.

La doar o săptămână de la această ordonanță, Guvernul a emis vineri, 28 iunie, alta (OUG 87/2024). Prin această nouă ordonanță se amână, practic, implementarea e-TVA pentru 1 ianurie 2025. Mediul de afaceri este bulversat, neexistând niciun fel de predictibilitate. OUG 70/2024 a fost criticată atât de experţii contabili, cât și de antreprenori și nu putem fi de acord cu asemenea metode de a acoperi golurile din bugetul de stat”, a declarat deputatul Adrian Miuțescu în cadrul unei emisiuni.

Foto descriptiv. Sursă foto: screenshot Facebook.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Deputatul Adrian Miuțescu: “Obiectivul nostru este ca stânga să nu câștige prezidențialele”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Forța Dreptei | Guvernul României