Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

de | 04.07.2024 14:00 | Din ediția tipărită, Cultură, Județean, Lifestyle

Ești absolvent de gimnaziu și nu știi încă ce liceu să alegi? Dacă ești pasionat de domeniul medical și îți place să ajuți oameni, atunci LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO” este cea mai bună alegere.

Liceul oferă următoarele profile și specializări:

►Profil REAL

  • Specializări: Matematică-Informatică și Științe ale Naturii

►Profil UMAN

  • Specializări: Filologie și Științe Sociale

Liceul Teoretic Ion Cantacuzino funcționează cu 23 de clase de liceu-filieră teoretică-cu profilele: Real și Uman și 13 clase de Învățământ Postliceal Sanitar, domeniul Sănătate și Asistență Psihopedagogică, cu specializările: asistent medical generalist și asistent de farmacie.

Învățământ postliceal sanitar de calitate

Liceul Teoretic ,,Ion Cantacuzino” Pitești – prin învățământul postliceal sanitar – s-a afirmat de-a lungul timpului ca fiind o unitate de învățământ de prestigiu, o școală cu tradiție și un punct de reper pentru celelalte școli de profil.

b08abc47 cadb 4a07 b2ac e8ace6dc3fbc - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

Liceul Teoretic ,,Ion Cantacuzino” este singura unitate de învățământ postliceal de stat din Argeș care școlarizează în domeniul sanitar și a beneficiat în fiecare an de clase subvenționate de la bugetul de stat pentru cele două calificări: Asistent Medical Generalist( 1 clasă) și Asistent Medical de Farmacie( 1 clasă).

Clasele subvenționate oferă tinerilor fără resurse financiare posibilitatea de a urma cursurile unei instituții de învățământ în sistemul sanitar, valorificând aptitudinile și înclinațiile acestora pentru un domeniu crucial.

Liceul derulează contracte de colaborare, în vederea realizării instruirii practice, cu unități sanitare reprezentative din județ: Spitalul Județean de Urgență, Spitalul de Pediatrie, Spitalul Costești, Spitalul Mioveni. Cursanții noștri au reprezentat un adevărat sprijin pentru cadrele medicale într-o perioadă de mari provocări, iar absolvenții s-au integrat rapid pe piața muncii, atât în unități de stat, cât și în clinici din sectorul privat.

Învățământul postliceal sanitar de stat din cadrul Liceului ,,Ion Cantacuzino” beneficiază de recunoaștere  în spațiul european, fiind recrutați numeroși absolvenți în statele membre ale UE și nu numai, iar oportunitățile de inserție pe piața muncii sunt considerabile comparativ cu alte specializări.

Resurse:

Investițiile realizate de unitatea noastră de învățământ, dotarea sălilor de demonstrație  cu materiale didactice specifice sistemului sanitar, achiziționarea de cărți, tratate de medicină – teorie și instruire practică, tehnică IT contribuie la desfășurarea unui învățământ performant, de calitate la standarde europene.

c21b8e7c af39 451a 98ac 783263346830 - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

În prezent şcoala dispune de:

14 săli de clasă și cabinete;
3 laboratoare (biologie, chimie şi fizică);
3 săli de demonstrații practice;
2 cabinete de informatică;
2 cabinete de limbi moderne;
o bibliotecă cu peste 10 000 de volume;
o sală pentru educație fizică şi sport modernă realizată după standarde europene;
o bibliotecă cu peste 10000 de volume;
club de robotică.
Sala de sport 300x146 1 - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

Evenimente reprezentative

În cadrul liceului veți beneficia de o pregătire teoretică și practică de excepție, de îndrumarea unor profesori dedicați și de o atmosferă propice învățării.
Unitatea de învățământ a reușit, încă de la începuturi, să ofere fiecărui elev care i-a trecut pragul o experiență unică menită să faciliteze acumularea de noi cunoștințe și dezvoltarea de noi aptitudini într-un cadru armonios, atât pe parcursul orelor de curs cât și în cadrul multiplelor activități extrașcolare.
be9030d1 f0ca 4b07 92b5 d222cf19248f - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!
În perioada 23-25 mai elevii au participat, alături de cadrele didactice, la COOL POLIFEST, eveniment organizat de Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității Politehnică București, centrul universitar Pitești, unde au luat parte la conferințe tematice, dezbateri, ateliere, sesiuni de trening, cenacluri de creație, reconstituiri istorice și sesiuni de comunicări  Științifice.
d86b2bc5 501c 4cd3 89d8 99ebb595f74c - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

COLABORARE LICEUL TEORETIC ION CANTACUZINO ȘI CULTUL EROILOR REGINA MARIA- FILIALA ARGEȘ , având drept scop promovarea evenimentelor legate de istoria națională, prin implicarea elevilor în diverse activități educative în scopul dezvoltării și consolidării sentimentului patriotic, dar și pentru îmbogățirea cunoștințelor istorice. Se urmărește formarea unei atitudini pozitive a elevilor față de trecutul poporului român, față de istorie, față de eroii neamului.

page 3 - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

În anul școlar 2023/2024 elevii Liceului Teoretic Ion Cantacuzino au participat la Forumul Național al Copiilor , Ediția a XXIV-a coordonat de Organizația ,,Salvați Copiii” și au obținut premiul al III-lea.

 

b0a720ec 59cf 49dd a496 c5e271f14df7 - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

Elevii unității au demonstrat preocuparea pentru sănătatea emoțională, precum și abilități în consolidarea relațiilor armonioase atât în context școlar-familial, cât și social.

473365a9 1794 479f 8a70 1a93b1feedeb - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

Elevii au promovat, în data de 30 mai 2024, la Argeș Mall oferta educațională a Liceului Teoretic ,,Ion Cantacuzino” – an școlar 2024/2025: pentru învățământul postliceal sanitar , specializările Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical Generalist și învățământ liceal, filieră teoretică.

0cec53a7 7398 4b31 825a 450e2fa33b7e - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

Aceștia au distribuit pliante și au oferit informații utile absolvenților de clasa a VIII-a, cât și celor interesați de o carieră în domeniul sanitar.

c300ea9f 25c2 4749 bfe9 0875f58f82be - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

Gaudeamus  Igitur! Câtă   tinereţe emană   aceste   două  cuvinte, tinereţe  plină  de  iluzii  şi  speranță. Miercuri, 5 iunie, o nouă generaţie  de  elevi și-a luat rămas bun de la anii de liceu petrecuți la Liceul Teoretic Ion Cantacuzino Pitești.

Absolvenții celor șase clase și profesorii care s-au aplecat cu dăruire să le sprijine visurile s-au reunit în aula Universității Constantin Brâncoveanu pentru festivitatea de absolvire, la care au luat parte și părinții, cu entuziasm și emoție adolescentină.

c0b8145d 56b5 4728 8858 feb3a3945cc3 - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

Alocuţiunile cadrelor didactice au oferit o imagine a calității elevilor acestor clase, amintind cele mai importante reușite ale acestora la diferite concursuri județene și naționale, adolescenții merituoși fiind răsplătiți simbolic. După emoționanta intonare a imnului academic, diriginţii claselor terminale au premiat cei mai buni elevi la învăţătură, elevi ce s-au bucurat din plin de clipele petrecute împreună și au lăsat în urmă un amalgam de emoții, arătând că au învățat să fie oameni, cu principii, competențe și valori incontestabile.  

328cb298 2f10 45d5 b012 5e1e5701d03c - Descoperă-ți potențialul în industria medicală cu LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

Pentru toți cei prezenți, copii, părinți, profesori, emoțiile au fost mari. Tinerii au scris, de-a lungul celor patru ani, o poveste, pe care au promis că o vor continua peste timp, cu alte momente la fel de frumoase asemenea celor care au marcat sfârșitul unei etape importante din viața lor, lăsând ca poză de final o promoție unită într-un cerc al tinereții și al reușitelor.

Date de contact:

Adresă: Str. Carol Davila, Pitești

Telefon: 0248.282.250

Web: www.liceulteoreticioncantacuzino.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

5% dintre elevii argeșeni nu s-au înscris la evaluarea națională!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș Mall | București | Mioveni | Pitești | Regina Maria | Spitalul Mioveni