Deținuții de la Mioveni vor avea un container modular tata și copilul

de | 27.09.2024 22:00 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Mioveni

Penitenciarul Mioveni se află în plin proces de modernizare, atât a spațiilor pentru persoanele private de libertate, cât și a spațiilor destinate angajaților. Recent, la penitenciar au sosit două containere modulare, cu scopul de a scoate din uz anumite construcții extrem de vechi, unele datând chiar de la înființarea penitenciarului.

Containerele au ajuns săptămâna trecută, iar unul dintre ele va fi folosit ca spațiu unde persoanele private de libertate vor putea petrece timp cu copiii. Amenajat corespunzător pentru a veni în sprijinul taților care îi primesc în vizită pe cei mici, containerul modular va fi utilizat pentru a le oferi deținuților șansa să petreacă timp de calitate cu micii vizitatori. Cel de-al doilea container va fi folosit ca spațiu de depozitare pentru materiale.

La penitenciar sunt așteptate alte trei containere modulare, care vor avea rolul de a ajuta la procesul de modernizare și reamenajare. Unul dintre ele va fi utilizat pentru a extinde spațiul unde persoanele private de libertate se pot conecta în mediul online cu familia și aparținătorii.  Acesta va funcționa sub forma unor cabine unde vor fi amplasate computere. De asemenea, un al doilea container va fi utilizat ca arhivă, iar ultimul dintre ele va avea destinația de birou.

Noi avem un proiect general de modernizare. Trebuie să regrupăm activitățile. Resursele erau într-un loc unde era nevoie să urci niște scări și candidații erau plimbați prin toată clădirea. Am regândit cum ar fi eficientă munca fiecăruia, astfel încât să regrupăm întreaga activitate a penitenciarului. Am început cu modernizarea tuturor spațiilor din administrativ. Am mutat prima oară popota, însă avem un plan gândit pe termen lung. Lunar, mutăm 1-2 birouri, acestea trebuind amenajate corespunzător. Parte din mobilier este recondiționat chiar în tâmplăria din interior”, a declarat pentru publicația „Ancheta” comisarul de poliție penitenciară Patric Ghebaru, directorul Penitenciarului Mioveni.   

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Vremea se răcește brusc în România. Vor fi diferențe de temperatură de până la 18 grade de la o zi la alta

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Patric Ghebaru | Penitenciarul Mioveni