DGA: 6 denunțuri de dare de mită, înregistrate în ultima săptămână

de | 23.09.2024 12:41 | Județean, Eveniment, Național

Denunțurile polițiștilor privind dările de mită din partea unor persoane care cred că își pot rezolva problemele de natură contravențională sau penală au continuat și săptămâna trecută, anunță Direcția Generală Anticorupție.

Astfel, în perioada 16 – 22 septembrie 2024, la Direcția Generală Anticorupție au fost înregistrate 6 sesizări din partea polițiștilor din București, Argeș, Prahova și Botoșani.

În trei dintre cazuri, sesizările au fost efectuate prin Call Center-ul anticorupție 0800.806.806. În aproape toate situațiile, momentele în care s-au promis sau au fost date sume de bani au fost surprinse cu aparatura bodycam din dotarea polițiștilor, consolidând astfel dovezile.

Un caz notabil s-a petrecut pe 22 septembrie, la ora 10:45, când doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, aflați în misiune pe raza localității Smârdan, comuna Suharău, au oprit un șofer de 55 de ani care depășise limita de viteză pe DN 29A. După ce i s-a comunicat că va fi sancționat contravențional și că i se va reține permisul de conducere, acesta a încercat să evite măsurile legale oferind agenților suma de 200 de lei drept mită, ascunsă într-un clipboard.

Vezi VIDEO AICI.

Agenții au refuzat mita și au înregistrat întreaga situație cu bodycam-ul, raportând cazul la Serviciul Județean Anticorupție Botoșani. Ofițerii DGA au intervenit rapid și au constatat infracțiunea în flagrant, cercetările continuând sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Potrivit Codului Penal, simpla promisiune sau oferirea de bani ori alte foloase drept mită constituie infracțiune, pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Foto: Captură Video DGA

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident în Pitești! Un minor a fost transportat la spital

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Botoșani | București | Prahova