Diana Șoșoacă a avut nevoie de SOS pentru a-i înșela pe oameni cu privire la așa-zisul naționalism și patriotism!

de | 05.08.2024 14:25 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

  • După experiența ca președinte SOS Argeș, avocatul Ingrid Alexandrescu declară război

Fosta președintă SOS Argeș, avocata Ingrid Alexandrescu, continuă dezvăluirile privind ceea ce domnia-sa numește „adevărata față a Dianei Iovanovici Șoșoacă”. Aceasta o creionează ca fiind un lider dictatorial, care a fondat un partid doar pentru a își urma interesele personale, de la obținerea de funcții la bani. Pe numele fondatoarei SOS România au fost depuse plângeri penale chiar de către foștii colegi, care s-au simțit trădați și folosiți și îi avertizează pe alegători să nu cadă în capcana doctrinei afișate de Șoșoacă, de patriotism și naționalism, pentru că sunt doar principii pe care le flutură din dorința de a lua voturi, dar cu care ea, faptic, nu are nicio legătură.

Ingrid Alexandrescu 24 - Diana Șoșoacă a avut nevoie de SOS pentru a-i înșela pe oameni cu privire la așa-zisul naționalism și patriotism!
O acuzați pe Diana Șoșoacă de faptul că a comis ilegalități în conducerea și organizarea partidului? Despre ce ilegalități vorbiți?

– Au fost depuse plângeri de foști președinți de organizații județene care au sesizat la DNA, DIICOT, Autoritatea Electorală Permanentă și Serviciul Antifraudă actele de ilegalitate săvârșite de Diana Iovanovici Șoșoacă în calitate de președinte al partidului SOS România, atât cu privire la modalitatea de folosire a banilor partidului, aceasta având cardul partidului la purtător, cât și neconcordanța dintre conducerea partidului consemnată în  Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul București și cea cu care funcționează în realitate în interiorul partidului. Din conducerea înscrisă oficial și înregistrată nu mai fac parte mai mult de trei sferturi din membri, în SOS regăsindu-se doar două – trei persoane dintre aceștia, care nici nu ocupă funcțiile menționate. Eu, personal, dar și președinții de organizații județene care am participat la alegerile din iunie 2024 și am venit în partid începând cu finele lui noiembrie2023 nu am găsit în partid persoanele menționate în registru la Tribunalul București și nu le cunoaștem. Mai mult, nouă ni s-a spus că secretarul general s-a schimbat în mod legal, însă nu se poate așa ceva, deoarece din noiembrie 2023 și până în iunie 2024 s-au schimbat trei secretari în realitate, în acte rămânând același care nici nu mai e în partid pe această funcție. În plus, calitatea de prim-vicepreședinte a lui Silvestru Șoșoacă e în vigoare, deși pe 24 februarie 2024 ne-a convocat în cadrul Comitetului Național pentru a hotărî excluderea acestuia din partid și implicit demiterea din respectiva funcție de conducere. Mai mult, partidul figurează cu două sedii, unul înscris oficial la Registrul Partidelor Politice, în București, conform ultimelor mențiuni din 2023, iar altul, cu care și funcționează, inclusiv la bancă, în Vâlcea, în Călimănești.

sosoaca2 - Diana Șoșoacă a avut nevoie de SOS pentru a-i înșela pe oameni cu privire la așa-zisul naționalism și patriotism!
Cum a reacționat doamna Șoșoacă la aceste investigații vizavi de legalitatea partidului?

– În momentul în care am întrebat-o despre această neconcordanță și despre suspendarea dosarului în care a solicitat înregistrarea modificării și a statutului modificat, dosarul fiind suspendat pentru neprezentarea sa și nedepunerea documentelor solicitate de instanță, Diana Iovanovici Șoșoacă a răspuns că a făcut asta pentru a putea candida, deci premeditat, pentru că dura mult și ar fi fost încurcată la alegeri. În momentul în care noi, președinții de organizații județene, veniți în partid după noiembrie2023, i-am solicitat, conform statutului, să dea explicații cu privire la aceste aspecte, de nelegalitate și cheltuire a banilor partidului, în cadrul Comitetului Național, ne-a scos de pe grupul de comunicare numindu-ne trădători, pentru a împiedica astfel posibilitatea celorlalți de a li se explica și a înțelege situația juridică și economică reală a SOS. Din acest motiv s-au formulat plângeri penale în cauză, deoarece, în caz contrar, la un eventual control  din partea oricărei instituții a statului, s-ar fi putut prezuma o eventuală complicitate a noastră, fapt care, în mod evident, nu este adevărat. După ce a aflat că eu și alți președinți de organizații județene am discutat cu colegii din partid despre aceste probleme de ilegalitate constatate și am spus că dorim să le punem în discuție în cadrul Comitetului Național, pe care îi solicitam să îl întrunim, Diana Iovanovici Șoșoacă m-a sunat și a recunoscut că a suspendat dosarul pentru a putea candida și că acum, dacă tot am constatat aceste lucruri, folosind cuvinte obscene la adresa membrilor partidului, conform vocabularului său specific, a amenințat că va desființa partidul, afirmație pe care o făcea după alegerile europarlamentare și pe grupul de comunicare, spunând că ea va candida pe persoană fizică. Când i-am adus la cunoștință nelegalitatea partidului pe grupul de comunicare a afirmat că noi, toți președinții de organizații județene care ne-am autosesizat, suntem trădători și am făcut pact cu PSD sau PNL la nivel județean fiind infiltrați în SOS de aceste partide, afirmație, evident, nereală.

Câți bani a băgat Diana Șoșoacă în campania ei electorală?

– Așa cum rezultă din informațiile publice ale AEP, Diana Șoșoacă nu a cheltuit niciun leu pentru campania sa la alegerile europarlamentare, la fel ca și Luis Lazarus. Banii pentru campanie au fost puși în nume personal de către ceilalți candidați la alegerile județene și de alți candidați la europarlamentare. În concluzie, Diana Iovanovici Șoșoacă a avut nevoie de SOS și are nevoie în continuare de funcționarea acestui partid, chiar și în mod ilegal, pentru a-i înșela pe oameni cu privire la așa-zisul naționalism și patriotism, pentru a se folosi de imaginea președinților de la nivelul organizațiilor județene în vederea obținerii voturilor la europarlamentare și implicit de bani, din moment ce nu a contribuit cu niciun leu în nume personal la propria campanie. A depus doar 1000 lei în contul campaniei de candidat la Primăria Generală a Capitalei, fapt care demonstrează și neseriozitatea intenției sale cu privire la rezultatele alegerilor locale.

Untitled Project 8 - Diana Șoșoacă a avut nevoie de SOS pentru a-i înșela pe oameni cu privire la așa-zisul naționalism și patriotism!
Ați vorbit și de o trădare din partea președintei SOS. Despre ce e vorba?

– În partid există suspiciuni și dovezi cu privire la faptul că aceasta ar fi negociat cu mult înainte intrarea sa la alegerile europarlamentare în schimbul trădării încrederii oamenilor în ideea de suveranitate și naționalism. A cedat voturile de la alegerile locale în schimbul diferențelor procentuale de care avea nevoie pentru a se duce în Parlamentul European. Fapt care i s-a reproșat public atât de către alegători, cât și de către membrii și președinții de organizații județene, fiind evident că în județele în care am obținut peste 5% voturi la europarlamentare, am avut același procent și la CJ și președinte de CJ. Interesant de văzut este că ea, în calitate de președinte SOS, a obținut cele mai mici procente, de 2,4 la Primăria Generală, respectiv, 3,8 europarlamentare, fapt care comfirmă încă o dată de ce a avut nevoie de oameni cunoscuți și apreciați la nivel local și de ce a dorit să îi pună pe listele de candidați la europarlamentare, pentru a ridica procentul voturilor prin candidatura lor la nivel local.

Cum îi catalogați pe cei care, în ciuda acestor lucruri evidente,  îi rămân alături lui Șoșoacă?

– Fiind public faptul că SOS România este ilegal ca urmare a conducerii acestuia, una în acte, alta în fapte, și că modalitatea în care Diana Iovanovici Șoșoacă folosește cardul partidului în mod personal, cu încălcarea dispozițiilor legale, partidul neavând trezorier și comisie financiară, este evident că cei care acceptă să  rămână în acest partid sunt complici ai Dianei Iovanovici Șoșoacă, atât din punct de vedere legal, cât și moral în ceea ce privește mințirea alegătorilor cu patriotismul, naționalismul și suveranitatea invocate de Diana Iovanovici Șoșoacă.

Nici din punct de vedere religios nu se confirmă credința acesteia din moment ce folosește în scop personal religia și icoanele, în timp ce pe site-urile de social media, în live-uri, înjură preoții care au o opinie personală cu privire la modul în care aceasta se folosește de religie și dezaprobă acțiunile sale făcute prin această modalitate. A se vedea și punctul de vedere dat de reprezentanții Bisericii Ortodoxe după circul făcut de aceasta în Parlamentul European, din cauza căruia nu a putut vota, fiind dată afară și nu a putut exprima nimic concret vizavi de nemulțumirile statului român față de Ursula von der Leyen așa cum au procedat în mod elegant și profesionist deputații din Polonia, Germania și Franța.

Ce mesaj aveți pentru simpatizanții și susținătorii Dianei Șoșoacă?

– Adresez pe această cale un mesaj tuturor cetățenilor: să nu mai creadă în Diana Iovanovici Șoșoacă și în SOS, deoarece în timp se va demonstra că acest personaj politic este cea mai mare dezamăgire a românilor din ultimii 34 de ani, fiind singurul politician din România care s-a folosit de încrederea oamenilor, de timpul și banii lor pentru a obține foloase personale, înșelându-i cu privire la bunele sale intenții vizavi de țară. Dovada premeditării rezultă din modul în care înțelege să conducă partidul, cu o conducere în acte și cu o alta în mod real, precum și din live-urile în care spune că cine dorește să vină în SOS și să facă politică trebuie să vină cu bani pentru că politica se face cu bani, în condițiile în care ea nu a depus un leu în numele său pentru propria-i candidatură la alegerile europarlamentare. Și da, în SOS este dictatură, în contextul în care dictatura este neconstituțională și nu poate fi în afara legii, iar ea susține, evident tot în mod fals, că respectă Constituția României.

 

Foto: ediția tipărită

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

MOBEXPERT – Promoții speciale valabile până pe 28 august

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Călimănești | DIICOT | DNA | Germania | Ingrid Alexandrescu | Parlamentul European | Polonia | Vâlcea | Vedea

Ultimele articole