Diana Șoșoacă, declarații șocante din Comisia de Cercetare a Abuzurilor

de | 29.05.2024 09:50 | Din ediția tipărită, Județean

Senatorul Diana Șoșoacă s-a aflat joi într-o vizită de lucru în Argeș, în cadrul căreia a avut loc lansarea candidaților partidului SOS România. Printre temele abordate în timpul ședinței, Diana Șoșoacă a afirmat că, din poziția de președinte al Comisiei de cercetare a abuzurilor, a descoperit că în județul Argeș un primar este implicat în traficul de persoane. Acesta este și motivul pentru care, spune domnia-sa, a fost exclusă din Comisie.

Mai precis, senatorul a declarat că prim-gospodarul unei localități din județul nostru are legături cu vânzarea copiilor, de unde timp de 30 de ani a adunat o avere substanțială. Diana Șoșoacă nu a făcut însă public și numele celui implicat, declarând că există o anchetă în curs. A vorbit însă despre sumele cu care s-ar vinde peste hotare un copil, între 100.000 de euro și 600.000 de euro. De asemenea, Diana Șoșoacă a afirmat că în unele maternități din județ se practică fraudarea certificatelor de naștere, pentru ca cei care doresc să devină părinți să evite trecerea prin procesul adopției.

„În județul Argeș, când eram președinte la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, am descoperit mafia pesedistă, că de aia domnul Simion m-a dat afară de la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, pentru că intrasem direct în județul Argeș, unde aveți una dintre cele mai cumplite mafii ale vânzării copiilor din România. Aveți un primar care de 30 de ani vinde copii, are o avere de peste 50 de milioane de euro din vânzarea de copii, prețul unui copil fiind între 100 de mii și 600 de mii de euro. Ca președinte, atunci am salvat 5 copii pe care voia să îi ia și care deja erau trecuți în instanță să fie adoptați, pentru că aveți aici niște judecători de care eu știu și pe care i-am nominalizat la Comisia pentru cercetarea abuzurilor și s-au sesizat organele în drept, care, în timpul vacanței, pe șestache, în camera de Consiliu, dau în adopție copii fără respectarea dispozițiilor legale. Mai mult, găsisem o doamnă care avea 65 de ani, nu contează etnia, dar în fiecare an adopta 2-3 copii, după care nu îi mai avea, pentru că imediat erau scoși din țară și dați pe bani frumoși în străinătate. Tot aici aveți niște maternități în care copilele care rămân gravide la comandă sunt duse să nască, nu sunt înregistrate ele, ci mama care va fi trecută pe certificatul de naștere. Copila naște, este lăsată să plece, își ia plicul, cam 5.000 de euro i se dă, plătindu-i-se toate analizele și este trecută în registru de nașteri cea care niciodată nu a fost gravidă, dar care trebuia normal să treacă printr-un proces de adopție, dar nu a mai vrut, pentru că e mult mai simplu așa, și copilul iese cu certificat de naștere cu părinți pe care, de fapt, nu îi are”, a declarat Diana Șoșoacă.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Diana Șoșoacă

Ultimele articole