Discuții cu procesatorii din industria alimentară! ”Creșterea nejustificată a prețurilor nu va fi tolerată”

de | 12.06.2024 11:50 | Național, Economic

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a avut o primă întâlnire cu procesatorii din industria alimentară pentru a discuta cadrul pentru instituirea de măsuri de combatere a creșterii excesive a prețurilor la produsele agricole și alimentare, precum și la îngrășăminte, furaje și pesticide. Ministru a subliniat în declarația făcută după această întâlnire că înțelege nevoia de câștig a fiecăruia, însă ”creșterea nejustificată a prețurilor nu va fi tolerată”.

“Datele INS ne arată încă o dată că măsura plafonării adaosului comercial a avut efectele așteptate și a dus la scăderea prețurilor pentru alimentele de bază. Vă mulțumesc că aveți deschiderea pentru o analiză amănunțită a costurilor de producție pentru toate produsele agroalimentare, astfel încât împreună să decidem soluția corectă pentru consumatori, pentru cei care produc, dar și pentru cei care comercializează aceste produse. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a le oferi produse românești la prețuri decente. Înțeleg foarte bine nevoia de câștig a fiecăruia, însă creșterea nejustificată a prețurilor nu va fi tolerată”, a declarat ministrul Florin-Ionuț Barbu, potrivit informării publicate.

Discuțiile vor continua în perioada următoare și cu reprezentanții marilor rețele comerciale, astfel încât măsurile vor fi discutate cu toate părțile implicate în procesul de consultare în vederea definitivării cadrului legal.

Sursă foto: Facebook Ministerul AGriculturii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă avertizare ANM! Cod galben de ploi și furtuni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Florin Barbu | Ministerul Agriculturii

Ultimele articole