Diseară se joacă cu trofeul pe masă. Spania – Anglia în finala Camionatului European din Germania

de | 14.07.2024 11:50 | Lifestyle, Național

În această seară se decide câștigătoarea Camionatului European. După o lună de meciuri la care au participat 24 de echipe, naţionalele Spaniei şi Angliei luptă pentru trofeul Heni Delaunay, la Berlin, pe Olympiastadion. Finala va avea loc de la ora 22:00 şi va fi transmisă de PRO TV.

 “Furia Roja” pare să aibă prima șansă, după un turneu spectaculos, dar și britanicii sunt hotărâți să își ia revanșa pentru finala pierdută în 2021 în faţa Italiei, la lovituri de departajare, și să cucerească primul lor titlu european din istorie. Englezii au câştigat grupa C la Euro-2024, trecând în optimi de Slovacia, în sferturi de Elveţia şi în semifinale de Ţările de Jos.

Ultimul titlu obținut de “Furia Roja” la EURO a fost în 2012, împotriva Italiei, când ibericii s-au impus cu 4-0 în finală. De altfel, pentru Spania este a cincea finală europeană, după ce s-a impus trei: în 1964, 2008 şi 2012. Ibericii au câştigat grupa B la Euro-2024 şi au trecut în optimi de Georgia, în sferturi de Germania şi în semifinale de Franţa

În ceea ce privește meciurile directe dintre Spania și Anglia la turneele finale, ei bine “The Three Lions” s-au impus de două ori, o dată în 1980 și o dată în 1996, în timp ce “Furia Roja” a câștigat la Campionatul Mondial din 1950. Ultimele cinci întâlniri dintre cele două naționale au fost extrem de echilibrate: Spania a câștigat două meciuri, Anglia tot două, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Potrivit news.ro, meciul va fi arbitrat de francezul François Letexier, ajutat de asistenţii Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni, în timp ce Szymon Marciniak (Polonia) va fi al patrulea oficial. Tomasz Listkiewicz (Polonia) completează echipa ca arbitru asistent de rezervă. Rolul de arbitru asistent video (VAR) a fost atribuit lui Jérôme Brisard (Franţa), asistat de Willy Delajod (Franţa) şi de Massimiliano Irrati (Italia).

Iată care ar putea fi echipele probabile:

Spania: Simón – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Ruiz, Rodri, Olmo – Yamal, Morata, Williams. Selecţioner: Luis de la Fuente.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi – Saka, Mainoo, Rice, Shaw – Bellingham, Foden – Kane. Selecţioner: Gareth Southgate.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

România se topește! Argeșul – sub cod roșu de caniculă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Franţa | Germania | Italia | Polonia | Slovacia | Spania