Pe DN7! Bărbat de 60 de ani depistat la volan băut și cu permisul suspendat

de | 20.05.2024 21:50 | Știri

Polițiștii rutieri argeșeni împreună cu structurile de ordine publică au continuat duminică, 19 mai acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră.

Aceștia au acționat în 38 de filtre rutiere, efectuând 372 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 257 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 59.000 lei. Totodată au fost reținute 23 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare. Polițiștii au constatat de asemenena săvârșirea a 7 infracțiuni la regimul rutier.

Printre persoanele care s-au ales cu dosar penal pentru abaterile constatate a fost și un bărbat de 60 de ani, din comuna Crângurile, județul Dâmbovița. Acesta a fost depistat la data de 19 mai de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Leordeni, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române (prima verificare fiind efectuată cu un dispozitiv mobil ce utilizează aplicația eDAC), a rezultat că bărbatul figura cu dreptul de a conduce suspendat.

Mai mult decât atât în momentul n care bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind  condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite, precizează IPJ Argeș într-un comunicat.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Așteptarea săptămânii: iese sau nu Tudor Pendiuc din închisoare?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Crângurile | Dâmbovița | Drumul Național 7 | Leordeni