Doi medici, acuzați că ar fi eliberat fișe pentru permisul auto unor persoane cu afecțiuni pshicice

de | 23.10.2024 18:38 | Național, Eveniment

Doi medici sunt suspectați că au eliberat fișe medicale pentru obținerea permisului de conducere unor persoane cu afecțiuni psihice. Polițiștii de la Serviciul Rutier Ilfov au efectuat o percheziție, astăzi, la o clinică din Capitală, în căutare de probe.

Potrivit stirileprotv.ro, acțiunea a avut loc în jurul orei 12:00, la o clinică situată pe strada Ritmului din București, în urma unor suspiciuni de abuz în serviciu și fals intelectual.

Medicii sunt acuzați că au emis fișe necesare pentru obținerea sau preschimbarea permisului auto în cazul unor persoane care sufereau de afecțiuni psihice.

Un caz concret este al unui bărbat diagnosticat cu schizofrenie și tulburare mixtă de comportament, care a reușit să se înscrie la o școală de șoferi cu fișele obținute de la clinică.

Deși bărbatul a participat de trei ori la examenul auto, nu a reușit să-l promoveze. Determinat să conducă, el a achiziționat un permis falsificat de pe internet, pe care l-a utilizat frecvent în București și județul Ilfov. Polițiștii au reușit să îl prindă de patru ori conducând fără permis, iar într-unul dintre cazuri a fost implicat într-o tamponare.

Anchetatorii au solicitat o expertiză psihiatrică, iar raportul de la INML a stabilit că bărbatul nu are discernământ și nu poate fi tras la răspundere penal. În urma acestor descoperiri, medicii implicați, un psihiatru și un psiholog, vor fi audiați și supuși cercetării pentru activitățile lor ilegale.

Foto descriptiv: captură video stirileprotv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mai multe spații de servicii de pe Autostrada A1, închise temporar. Anunțul CNAIR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Capital | Ilfov

Ultimele articole