Dolo Trans Olimp se menține în topul celor mai performante companii de transport de mărfuri

de | 22.08.2024 08:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Este firma argeşeană cel mai bine poziţionată în topul transportatorilor de mărfuri din România, fiind în top cinci companii de profil. Dolo Trans Olimp a fost fondată în 2011 de tânărul om de afaceri Cristian Dolofan și are un parcurs în care performanța și excelența sunt cuvintele de ordine.

Dolo-Trans-Olimp-DTO

Cifra de afaceri, conform ultimului bilanț, este de circa 476,5 milioane lei, iar profitul net a ajuns la 63 milioane lei. Rămânând la cifre, transportatorul argeșean deţine una dintre cele mai mari flote de autocamioane, în jur de 350 de unităţi, şi aproape 500 de angajați, ceea ce îl clasează între principalii angajatori în domeniu.

IMG 5363 - Dolo Trans Olimp se menține în topul celor mai performante companii de transport de mărfuri

 Eurial a intrat sub managementul DTO

Anul 2024 a adus o nouă componentă în cadrul companiei Dolo Trans Olimp. La începutul anului, Cristian Dolofan a preluat managementul companiei Eurial, o afacere dezvoltată încă din anii ’90 de către Gheorghe Dolofan, un nume de referință în zona auto, prin reușitele sale și longevitatea businessurilor construite. EURIAL Invest este dealer oficial Peugeot, Citroën, DS Automobiles și Opel și deține o rețea ce numără 7 puncte de vânzare. Compania oferă o gamă completă de servicii care acoperă toate nevoile clienților – vânzarea de mașini, produse financiare și asigurări și toată gama de servicii post-vânzare. Pe parcursul celor 30 de ani de activitate, EURIAL a investit în tehnologie, stilul specific al mărcilor reprezentate și o echipă stabilă, astfel încât să devină model de referință pentru clienții săi în derularea serviciilor de comercializare și realizarea completă a lucrărilor în garanție și postgaranție, la standardele de calitate ale Grupului STELLANTIS. În prezent, EURIAL INVEST derulează activități de vânzare și service în 7 centre autorizate Trust Motors, importatorul oficial al mărcilor, din București (Otopeni, Militari și Pantelimon), Pitești, Ploiești, Cluj-Napoca și Brașov.

Ca manager, Cristian Dolofan a imprimat și noului business preluat o rută ascendentă. A început prin redeschiderea showroomului de la Pitești, situat pe DN 65B din comuna Bradu, care a adus un concept proaspăt, creând un cadru optim pentru cei care îi trec pragul. Eurial Pitești s-a rebranduit complet, pentru a găzdui toate cele trei mărci din portofoliu, Peugeot, Citroën și Opel aplicând noile standarde de marcă ale grupului Stellantis.

 Excelența – o constantă a brandului DTO

Flota DTO este formată din camioane noi, ale unei mărci auto de prestigiu, respectiv Mercedes Benz, care oferă siguranță atât mărfurilor, cât și șoferilor, pentru că ei sunt „combustibilul” companiei. DTO are în portofoliu servicii de transport intern și internațional de marfă, de transport autoturisme, de transport business și transport agabaritic, completate cu o gamă conexă de ateliere mobile și service auto, deținând toate certificările de calitate și siguranță în domeniu. Dolo Trans Olimp s-a impus oferind soluții flexibile și suport profesionist pe întregul flux al serviciilor asigurate prin costuri reduse, calitatea profesională a transportului, rapiditatea livrărilor, siguranța curselor, informații în timp real privind poziția camioanelor. DTO este o forță logistică, iar pentru argeșeni este o mândrie ca brandul lor județean să fie întâlnit pe rutele din Ungaria, Austria, Italia, Franța, Germania, Spania și Belgia.

cats - Dolo Trans Olimp se menține în topul celor mai performante companii de transport de mărfuri

 

Ascensiunea DTO are la bază investiții strategice și permanente, completate de o politică de resurse umane gândită în cele mai mici detalii, stabilitate financiară și credibilitate. Prin calitatea serviciilor și respectarea termenilor contractuali, DTO a legat parteneriate puternice cu companii de renume. În 2022, societatea de transport coordonată de către Cristian Dolofan a fost selectată de către Grupul Renault pentru a asigura transporturile pe bază de biodiesel, ca parte a politicii grupului francez de a reduce amprenta ecologică a fiecărui autovehicul pe întreaga durată de viață. Un parteneriat care, evident, ca multe altele din portofoliul DTO, are la bază viziunea managementului asigurat în compania argeșeană, deschiderea către soluțiile inovative, dezvoltarea și exploatarea unor strategii axate pe cerințele viitorului.

IMG 5364 - Dolo Trans Olimp se menține în topul celor mai performante companii de transport de mărfuri

 Implicare socială

Dolo Trans Olimp a dezvoltat și o politică de implicare socială, generând și susținând evenimente care să aducă plusvaloare județului Argeș, fiind un important partener social și public important. Compania este angrenată în numeroase proiecte care au ca scop promovarea județului, sprijin sportiv sau misiuni de responsabilitate socială. La finele anului trecut, piteșteanul Marius Cocean a câștigat două medalii obținute la Campionatul Mondial de Kickboxing Wako, organizat în Portugalia, fiind singurul sportiv care a reprezentat România în competiția la care au luat parte 78 de țări. Acesta nu ar fi putut să participe la competiția internațională fără sprijinul sponsorului Clubului Aleph, Dolo Trans Olimp. De asemenea, compania de transport susține și antrenamentele desfășurate în cadrul clubului, încurajându-i pe copii să își urmeze pasiunea, să se inițieze și să performeze în sporturile de contact. Același sprijin îl oferă și Clubului Sportiv Preda, dar și altor sportivi pe care îi susține în drumul spre performanță, una dintre misiunile asumate de către compania argeșeană fiind încurajarea noilor talente ale sportului argeșean.

CONTACT

Telefon: +40 248 207616
Fax: +40 248 207635

Site: www.dto.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

DTO – brandul argeșean prezent pe cele mai importante rute din Europa și Asia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole