Donald Trump, rănit la un miting din Pennsylvania

de | 14.07.2024 07:28 | Național, Politic

Incident șocant la un miting de campanie în Pennsylvania. Candidatul republican la alegerile americane din noiembrie, fostul preşedinte Donald Trump, aflat la mitingul din Pennsylvania, a fost văzut cu sânge la urechea dreaptă, după ce s-au auzit mai multe focuri de armă, scriu AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Fostul preşedinte SUA Donald Trump este în siguranţă, au anunţat ulterior cei de la Secret Service şi campania sa. Ba chiar, potrivit informațiilor apărute în presa americană, Trump ar fi părăsit și spitalul local unde fost dus după ce a fost împuşcat în ureche. În ceea ce privește presupusul trăgător, acesta şi un spectator au fost ucişi, iar o altă persoană ar fi fost rănită în stare gravă, potrivit presei americane, citând autorităţile judiciare locale. ”Personalul Secret Service l-a neutralizat pe trăgător, care este acum decedat, Secret Service a răspuns rapid cu măsuri de protecţie, iar fostul preşedinte este în siguranţă şi este evaluat. Un spectator a fost ucis, doi spectatori au fost răniţi în mod grav”, precizează Secret Service. De asemenea, Secret Service afirmă că incidentul a avut loc în jurul orei locale 6.15 (duminică, ora 1:15, ora României), iar atacatorul a stat în afara perimetrului unde se desfăşura mitingul, într-o poziţie înaltă. Un oficial republicat a precizat că împuşcăturile de la mitingul lui Donald Trump de sâmbătă seara nu vor modifica planurile de nominalizare oficială a fostului preşedinte, iar Convenţia Naţională Republicană se va deschide luni conform programului, în Milwaukee.

Fiica lui Trump, Ivanka Trump, a postat o declaraţie pe Facebook: ”Vă mulţumesc pentru dragostea şi rugăciunile voastre pentru tatăl meu şi pentru celelalte victime ale violenţei fără sens de astăzi din Butler, Pennsylvania. Sunt recunoscătoare Secret Service şi tuturor celorlalţi ofiţeri de aplicare a legii pentru acţiunile lor rapide şi decisive de astăzi. Continui să mă rog pentru ţara noastră. Te iubesc tată, astăzi şi întotdeauna”.

Sursă foto: screenshot video bbc.com și Facebook Ivanka Trump.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Naționala masculină de baschet U20, victorie în duelul cu Georgia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Donald Trump