Dosar penal pentru un argeșean prins la volan deși avea dreptul de a conduce suspendat

de | 16.08.2024 23:00 | Eveniment, Județean

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat la data de 14 august un bărbat de 39 de ani, din Ciofrângeni, care conducea un autoturism pe str. Rm. Vâlcea din municipiul Curtea de Argeș, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că șoferul figura cu dreptul de a conduce suspendat.

Acestuia i-a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Reamintim faptul că în urma abaterilor constatate de către polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore au fost aplicate, pentru abateri la normele rutiere, 465 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 80.000 de lei.

Au fost reținute de asemenea 85 de permise de conducere și retrase 39 de certificate de înmatriculare.

Din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 238 au fost depășiri ale regimului legal de viteză, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeș.

Dintre permisele de conducere reținute, ca urmare a săvârșirii unor contravenții, 32 au fost ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 de km/h față de limita legală și alte 10 ca urmare a consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei ce implică răspundere de natură contravențională, astfel conducătorii care au adoptat un comportament cu risc crescut de generare a unor accidente fiind școși din trafic.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Astăzi a fost ultima misiune pentru Roberta. Tânăra polițistă și-a pierdut viața într-un accident pe DN13

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Ciofrângeni | Mioveni | Vâlcea