Dosar penal pentru un bărbat de 58 de ani din Corbeni. Ce acuzații i se aduc

de | 19.06.2024 13:58 | Județean, Eveniment

Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din comuna Corbeni s-a ales cu dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în perimetrul ariei naturale protejate din zona alpină Mușețica.

Un reprezentant al Greenpeace România a sesizat  fapta, iar la fața locului s-au deplasat jandarmii montani.

Ajunși la locul cu pricina, ei au găsit două persoane care, cu ajutorul unui buldoexcavator, excavau un drum de acces la o viitoare stână în zona Mușețica, în golul alpin.

Astăzi,18 iunie, jandarmii argeșeni, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, au mers în zonă, iar în urma verificărilor au constatat că lucrările au provocat degradarea/deteriorarea habitatului natural și a florei sălbatice existente pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.

b20d013c 7a0a 4db3 ba0f 34e04f248173 - Dosar penal pentru un bărbat de 58 de ani din Corbeni. Ce acuzații i se aduc

În urma celor constatate, pe numele bărbatului de 58 de ani din Corbeni, care era proprietarul lucrărilor, a fost întocmit un dosar penal.

În urma celor constatate, jandarmii argeșeni au întocmit actele de sesizare pe numele proprietarului lucrărilor, conform art. 52, alin. (1), lit. b și c din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.
Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea
continuării cercetărilor.”, transmite IJJ Argeș

Jandarmeria Argeș încurajează cetățenii să sesizeze orice activitate suspectă sau ilegală în ariile protejate la numărul de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de jandarmerie.

Implicarea comunității este vitală pentru protejarea patrimoniului natural al țării noastre

Sursă foto: Jandarmeria Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Jucării contrafăcute-descoperite de poliţiştii de frontieră în două containere sosite din China

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | China | Corbeni

Ultimele articole