Astăzi, România a fost zguduită de două cutremure, conform informațiilor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).
Primul seism s-a produs în Transilvania, în județul Brașov, la ora 10:52, având o magnitudine de 2,2.
Cutremurul s-a produs la adâncimea de 5 kilometri, iar epicentrul acestuia a fost localizat la 39 de kilometri vest de Sfântu-Gheorghe, la 40 de kilometri nord-vest de Brașov, la 76 de kilometri est de Mediaș, la 87 de kilometri sud-est de Târgu-Mureș, la 89 de kilometri est de Sibiu și la 89 de kilometri est de Sibiu.
Cel de-al doilea cutremur, cu o magnitudine de 2 grade pe scara Richter, a avut loc în Moldova, județul Vaslui, la ora 12:41, la o adâncime de 5,1 km.
Potrivit INFP, cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: la 27 de kilometri nord-vest de Vaslui, la 41 de kilometri sud-est de Roman, la 45 de kilometri sud de Iași, la 45 de kilometri nord-est de Bacău, la 63 de kilometri nord de Bârlad și la 85 de kilometri est de Piatra Neamț.
Recomandările pompierilor
- fixați mobilierul care se poate deplasa în timpul unei mișcări seismice de un perete sau alte elemente de construcție solide;
- amplasați obiectele grele care vă pot răni în partea de jos a încăperilor;
- stabiliți cu membrii familiei un plan de protecție în caz de cutremur;
- asigurați-vă o minimă rezervă de urgență, formată din apă, alimente neperisabile, lanternă, aparat radio portabil, acumulatori și medicamente de bază.
- Dacă vă aflați între o clădire, în spații comerciale, și se declanșează un cutremur, păstrați-vă calmul.
- Protejați-vă sub o grindă sau lângă un perete interior de rezistență.
- Îndepărtați-vă de ferestre, rafturi cu mărfuri, pereți exteriori sau alte obiecte care pot vătăma.
- Nu ieșiți și nu fugiți pe scări, evacuarea din clădire se realizează coordonat după terminarea cutremurului și verificarea căilor de evacuare.
Foto Digi 24
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Foto Digi 24
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro