Două femei și un copil au rămas blocați în Munții Retezat, din cauza unei ploi torențiale

de | 16.08.2024 11:54 | Eveniment, Național

Două femei și un copil au rămas noaptea trecută blocați pe Valea Stănișoara din Munții Retezat. În zonă a plouat torențial, iar nivelul unui râu a crescut brusc, astfel că cei trei au mai putut să-și continue drumeția.

Speriați, au sunat la 112 pentru a cere ajutor. La fața locului au intervenit salvamontiștii hunedoreni, care i-au găsit pe cei trei uşor hipotermici, uzi complet şi epuizaţi fizic din cauza încercării de traversare a râului, iar una dintre femei suferise un traumatism la un picior.

Acţiune de recuperare şi acordare de prim ajutor pentru 3 turişti (2 femei şi un copil) care au rămas blocaţi pe Valea Stănişoara din M-ţii Retezat, datorită creşterii bruşte a nivelului apei/răului survenite în urmă ploii torenţiale de aseară … Uşor hipotermici (uzi complet) şi epuizaţi fizic din cauza încercării de traversare a răului aceştia nu aveau nici lanterne la ei.

Una dintre femei a suferit un traumatism la un membrul inferior … Echipa Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara aflată în Punctul de permanentă Pietrele a intervenit în cursul nopții și a coborât turiștii în bune condițiuni”. au transmis reprezentanții Salvamont Hunedoara.

Salvamont atrage atenția asupra echipării deficitare a turiștilor și subliniază importanța unei informări adecvate cu privire la starea vremii înainte de a porni pe trasee montane.

Atragem din nou atenţia pe această cale la modul de echipare deficitar al turiştilor pe munte şi la o mai bună informare în ceea ce priveşte starea vremii în perioada parcurgerii traseului propus”, adaugă salvamontiştii.

Sursă foto: captură video Facebook Salvamont Hunedoara/ news.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Zi de foc pentru salvamontiști! Peste 40 de persoane au fost salvate de pe munte de Sfânta Maria

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Hunedoara | Salvamont

Ultimele articole