Douăzeci și șapte de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, înregistrate în acest sezon

de | 29.08.2024 23:06 | Lifestyle, Național

Potrivit celui mai recent raport publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), de la începutul lunii iunie și până în prezent, un număr de 27 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate în România, patru dintre acestea fiind considerate cazuri probabile.

Cazurile s-au înregistrat la următoarele grupe de vârstă: 60-69 de ani (opt cazuri), 70-79 de ani (șapte cazuri),  peste 80 de ani (patru cazuri), 50-59 de ani (patru cazuri), 40-49 de ani (trei cazuri), 20-29 de ani (un caz).

Dintre persoanele afectate, 24 sunt bărbaţi şi trei femei.

Potrivit INSP, cele mai multe îmbolnăviri au avut loc au fost raportate în București (șase cazuri) și Suceava (patru cazuri).

Au mai fost cazuri în judeţele Bistriţa-Năsăud (2), Botoşani (2), Brăila (1), Cluj (1), Dâmboviţa (1), Giurgiu (2), Ilfov (2), Mureş (2), Prahova (1), Satu Mare (2), Constanța (1).

Din păcate, trei persoane au murit din cauza acestei infecții, două dintre decese fiind înregistrate în judeţul Suceava şi al treilea în Capitală.

Recomandările INSP

West Nile este un virus transmis prin înțepătura de țânțar infectat și care poate cauza boli neurologice la persoanele infectate. Cazurile apar în timpul sezonului țânțarilor, care începe vara și continuă până în toamnă. În prezent, nu există un vaccin pentru a preveni îmbolnăvirea, însă oamenii se pot apăra de virus prin respectarea unor măsuri de protecție.

Pentru a preveni înțepăturile de țânțari, medicii recomandă purtarea hainelor cu mâneci lungi și pantaloni lungi pentru a acoperi cât mai multă piele posibil. În plus, este recomandată și folosirea spray-urilor repelente pentru țânțari, închiderea ferestrelor și ușilor sau instalarea plaselor anti-țânțari pentru a preveni intrarea acestora în locuințe.

De asemenea, românii sunt sfătuiți să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Foto descriptiv news.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O fetiță de 2 ani a căzut dintr-o mașina aflată în mers! Se afla pe scaunul din dreapta, iar la volan era mama sa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bistriţa-Năsăud | Brăila | București | Cluj | Constanța | Giurgiu | Ilfov | Prahova | Satu Mare | Suceava