Dr. Adrian Tase – medicul inimii tale!

de | 18.08.2023 14:30 | Anunțuri, Din ediția tipărită

Cardiologul Adrian Tase s-a concentrat constant pe dezvoltarea sa ca medic pentru a putea oferi pacienților săi cele mai noi și inovatoare metode de diagnostic și tratament.

» Conferențiar universitar doctor de medicină internă și farmacologie la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Facultatea de Asistență Medicală
»  Medic primar cardiolog și membru fondator al Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al pacienților Cardiaci în stare Critică (USTACC) din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești,

Adrian Tase oferă servicii medicale de cardiologie la SJU Pitești și la Spitalul MedLife din Pitești.

Dr. Tase

Investigațiile medicale în afecțiunile cardiovasculare

În cardiologie, investigațiile medicale sunt de importanță crucială datorită funcțiilor vitale ale inimii și desfășurării evenimentelor în regim de urgență.

După o anamneză țintită pe elementele-cheie, urmează culegerea cu celeritate a datelor clinice prin examinarea obiectivă a pacientului care include: ascultația cu stetoscopul, verificarea pulsului arterial și aspectul venelor.

Investigația clasică în cardiologie este electrocardiograma, mai cunoscută sub formularea de ECG. Această invenție a deschis, în urmă cu mai bine de un secol, posibilități diagnostice extraordinare, explică medicul Adrian Tase. Cele mai importante boli diagnosticate prin ECG sunt infarctul miocardic acut și aritmiile. Înregistrarea curenților electrici la nivelul unui organ se mai face la creier (EEG) și la mușchi (EMG).

Pentru un diagnostic corect, cele mai multe investigații se fac pe două paliere: biochimic, respectiv analizele de laborator, și imagistic. În cel de-al doilea palier sunt cuprinse radiologia, ETT și ETE, CT și RMN, angio CT și angio RMN.

Testul de efort este o idee genială, cronofagă totuși și nu se aplică în situații de urgență. Testul de efort are rolul de a evalua funcționarea sistemului cardiovascular în condiții de suprasolicitare, putând să scoată la iveală afecțiuni ascunse.

O altă investigație este monitorizarea presiunii sanguine și a ECG.

De asemenea, se utilizează și investigațiile intervenționale, care au și o componentă terapeutică, în aceeași ședință montându-se un stent.

Dr. Tase

Adrian Tase.  Expertiză medicală.

În anul 1984, a absolvit Facultatea de Medicină (MD) la UMF Craiova, iar în 2005 a devenit doctor în medicină (PhD) la UMF „Carol Davila”, București. Dr. Adrian Tase și-a completat toate gradele profesionale la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” București. În CV-ul său se regăsește și „Diploma profesională în managementˮ la Codecs Open University – UK ca Bachelor of Arts în anul 2006 (BA).

A frecventat cursuri de comunicare la European Training Institute din Bruxelles, instituție adiacentă Parlamentului European, în anii 2007 și 2009. De asemenea, din anul 2010, Adrian Tase este expert – evaluator al Comisiei Europene în cadrul programelor FP7 Horizons 2020 și, respectiv, Cardiac post-Covid Syndrome.

Conf. univ. dr. Adrian Tase deține titlurile internaționale de: Fellow al Societății Europene de Cardiologie (din 2007), Fellow al Colegiului de Cardiologie American (din 2009), Fellow al Societății de Cardiologie Asia Pacific (din 2011) și Silver Member al Asociației Americane a Inimii – American Heart Association (AHA).

Dr. Adrian Tase prezidează Filiala Argeș a Societății Române de Cardiologie de peste un deceniu cu scopul declarat de a valorifica științific experiența clinică. Pe partea de cercetare, a fost investigator principal în 21 de studii clinice multicentrice internaționale derulate în SJUP și subinvestigator în alte 6.

În plus, participă la comisii de susținere a tezei de doctorat și la comisii de concurs pentru ocuparea posturilor de medic cardiolog în SJUP și la alte 12 spitale. Este expert în Comisia de malpraxis a Ministerului Sănătății și membru al Grupului de Lucru de Farmacoterapie Cardiovasculară a Societății Europene de Cardiologie din anul 2005 și al Societății Române de Medicină Internă din anul 2003.

Este autor sau coautor a 144 de publicații originale, inclusiv 21 în peer reviews, ultima urmând a fi prezentată în 26 august 2023 la Congresul European de Cardiologie ce va avea loc la Amsterdam.

Dr. Adrian Tase și-a cultivat și latura artistică, fiind pasionat de muzică, și chiar a lansat 2 albume alături de fiul său Andrei, absolvent al Academiei Naționale de Muzică „George Dima” din Cluj Napoca, și a susținut o serie de concerte. Domnia-sa chiar studiază metodele de terapie prin muzică, recent participând la Congresul Mondial de Terapie prin Muzică din Vancouver, Canada.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CENTRUL MEDICAL CLUBUL SĂNĂTĂȚII – Investește în sănătatea ta!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Tase | Amsterdam | Bruxelles | București | Canada | Cluj | Craiova | MedLife | Pitești