Duminică, 9 iunie secțiile de votare se vor închide la ora 22:00

de | 06.06.2024 10:21 | Național, Importante, Politic

La alegerile locale și europarlamentare de duminică, 9 iunie secțiile de votare se vor închide la ora 22:00. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Alegerile de anul acesta vin și cu alte noutăți cum ar fi faptul că președinții secțiilor de vot vor putea decide prelungirea votului până la ora 23:59,în cazul în care situația o impune.

„Votarea începe la 7 dimineața și se termină la ora 22:00. Totuși, acolo unde, în mod excepțional, președintele secției de votare decide, pentru că observă că sunt cetățeni care încă nu au apucat să voteze, dar ei se află în interiorul secției de votare sau în preajma, în imediata apropriere a secției de votare și stau la rând pentru a-și exercita dreptul la vot, președintele secției de votare poate să decidă prelungirea votării până la 23:59, când sistemul electronic de înregistrare la vot va fi închis automat”, a precizat  Toni Greblă, președintele AEP, potrivit hotnews.ro.

Acesta a mai anunțat că la nivel național vor fi aproape 19.000 de secții de votare pentru alegerile locale și europarlamentare 2024,

În ceea ce îi privește pe românii aflați în străinătate trebuie să știe că în total vor fi un număr de 915 secții de votare, aceștia urmând a vota doar pentru europarlamentare.

Mai trebuie subliniat faptul că sunt 18.968.054 de persoane cu drept de vot care sunt așteptați la alegerile locale din 9 iunie.

 

Sursă foto: roaep.ro

 

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Educației: Granturi pentru unitățile de învățământ pilot

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole