După 3 ani de așteptări, s-a semnat contractul pentru ridicarea Stadionului ”Nicolae Dobrin”

de | 30.09.2024 15:27 | Pitești, Administrație, Importante

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a venit astăzi cu un anunț important, unul mult așteptat: a fost semnat contractul de proiectare și execuție a Stadionului ”Nicolae Dobrin” de către Compania Națională de Investiții și firma Construcții Erbașu SA. După o perioadă de trei ani, plină de provocări și realizări, primarul Cristian Gentea anunță că orașul va avea stadionul mult așteptat, onorând astfel memoria marelui fotbalist român, Nicolae Dobrin. Acest proiect reprezintă o dovadă a angajamentului autorităților locale de a dezvolta comunitatea.

Sursă foto: FB Cristian Gentea. Sursă foto: FB Cristian Gentea.

”30 septembrie este o zi norocoasă pentru noi: contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de construire a Stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești a fost semnat de Compania Națională de Investiții și de firma Construcții Erbașu SA!

Intrăm în linie dreaptă, după 3 ani de muncă – proiecte, sute de documente, zeci de drumuri la București, etape legislative, lucrări de demolare, licitații, contestații, victorii juridice!

După ce, în 30 septembrie 2022, prin administratorul public Lucrețiu Tudor, am predat la Compania Națională de Investiții studiul de fezabilitate și Hotărârea de Consiliu Local privind construirea stadionului, tot în 30 septembrie, doi ani mai târziu, primim, practic, certificatul de naștere al Stadionului „Nicolae Dobrin”!

Încă o promisiune este respectată: mulțumiri premierului Marcel Ciolacu pentru toată suținerea oferită Piteștiului!

Acasă, în Trivale, vom avea stadionul care va purta numele celui mai mare fotbalist român!”, a transmis primarul Piteștiului, Cristian Gentea, în mesajul postat pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Vă reamintim că stadionul este o investiție CNI de aproape 100 de milioane de euro. Totodată, stadionul, de 15.200 de locuri, va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105 metri x 68 metri, la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud. Numărul de locuri de parcare este de 457, dintre care: 229 în subsol, 51 de locuri pe peluza sud, 105 locuri pe tribuna est și 72 de locuri la suprafață. Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 de spectatori.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, brădeni! De mâine, o nouă linie metropolitană devine operațională în comuna Bradu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | București | Cristian Gentea | Marcel Ciolacu | Nicolae Dobrin | Pitești | Trivale

Ultimele articole